Zo’n natuurgevoel in eigen tuin heb ik nog nooit meegemaakt.

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Een tuin waar je gedurende de zomer vele soorten vlinders ziet fladderen tussen je bloemen… Waar vogels van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat vrolijk fluiten en waar altijd wel wat in bloei staat. Een kleine stadstuin vol bessenstruiken, klimop en boomstronken, waar dieren zich thuis voelen. Een tuin die lééft. Klinkt dit bijna te mooi om waar te zijn? Nee hoor, want zo’n tuin heb ik, dankzij Rens de Rooij.

Natuur beleven

Hoveniersbedrijf Rens de Rooij is gespecialiseerd in het creëren van tuinen waar leven en groen centraal staat. Bij het eerst bezoek aan de website bleek dit gelijk! Gifgroen kunstgras was een no-go, tuinen met oog voor dier en leven daarentegen een dikke ja! Ik wilde natuur beleven, insecten en vogels zien en voor hen een thuis creëren. Binnen no-time lag er een ontwerp op tafel die werkelijkheid maakte van verwachtingen die ik eerder niet kon bedenken.

Een thuis voor dieren

De aanleg verliep vlot: binnen drie dagen was mijn tuin aangelegd: plantenwanden, boomstammen, een groen dak; alles in harmonie. Naast de adviezen van Hoveniersbedrijf Rens de Rooij werd ik dagelijks vakkundig geïnformeerd over de werkzaamheden van die dag. Op deze manier had ik rust en overzicht. Er was geen verdere sturing nodig: alles was goed geregeld. Na korte tijd merkte ik al dat de aanleg van mijn tuin ook écht zorgde voor een thuis voor dieren. Zo werd er bijvoorbeeld Koninginnekruid aangelegd in mijn tuin, wat een thuis is voor veel soorten vlinders. Er zaten gedurende de zomer ontzettend veel vlinders in mijn tuin. Een prachtig gezicht! Ik heb alle soorten vlinders goed bij kunnen houden en met de door Maartje gestuurde lijst van planten, kon ik precies bekijken welke planten in mijn tuin staan en wat de planten doen voor insecten.

Mijn stadstuin is een plek geworden waar ik graag tijd doorbreng; waar ik kan genieten van de natuur. Dit natuurgevoel heb ik nooit eerder bij mijn tuinen meegemaakt. Het is een eigen stukje bos vol bijen, vlinders en andere insecten. Zij zijn meer dan welkom.