Ze bouwen geen luchtkastelen, maar prachtige tuinen. Hoveniersbedrijf

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

We zijn bij Hoveniersbedrijf Rens de Rooij terecht gekomen via Google. Alle bedrijven waarvan de websites ons aanspraken, hebben we benaderd. Uiteindelijk zijn we met Rens in zee gegaan. We hebben dezelfde visie op tuinen, een gemeenschappelijke filosofie, namelijk dat een tuin een waardevolle bron van leven is. En dat mensen met de inrichting van hun tuinen kunnen bijdragen aan een duurzame omgeving; een omgeving die prettig is voor insecten zoals bijen en hommels, vlinders, egels en vogels. Sommige hoveniers waren voordeliger, maar de ervaring van én met dit hoveniersbedrijf heeft die hogere investering ruimschoots overtroffen.

Wat we heel prettig vinden, is dat wij als volwaardige mede-tuinontwerpers werden behandeld. Wij zijn, los van onze wens voor een duurzame tuin, leken op gebied van duurzaamheid. Rens de Rooij heeft ons op een aangename en zeer geduldige manier begeleid in hoe we invulling kunnen geven aan onze ambitie om met onze tuin bij te dragen aan een duurzamere omgeving. Dit zijn heel open gesprekken geweest. Niet alleen over de beplanting, maar ook over het geld wat hiermee gemoeid is. Want een tuin aanleggen is een kostbare -doch waardevolle- investering. Wij hebben best wel even nagedacht over deze investering. Zullen we zelf onze tuin aanleggen of zullen we het laten doen? Zelf aanleggen kost een hele hoop tijd. Niet alleen qua fysieke handeling, maar ook wat betreft het uitzoekwerk wat daaraan vooraf gaat. Je moet uitzoeken welke planten welke dieren aantrekken, in welke grondsoort en op welke standplaats beplanting goed gedijd, welke facetten nog meer van belang zijn voor een diervriendelijke tuin, zoals water en schuilplekken… Kortom, een tuin ontwerpen is niet ‘even’ gedaan. Rens en zijn team creëerden een reëel beeld van de mogelijkheden die wij hadden met ons budget. Ze bouwen geen luchtkastelen, maar prachtige tuinen. Hij heeft hierbij alle zeilen bijgezet om het ultieme eruit te halen. De interactie tussen ons maakte het mogelijk dat we gedurende het hele project constructieve gesprekken hadden. Óók als het over geld ging. En dat is niet vanzelfsprekend.

Voor onze ‘tuinverbouwing’ hadden we een sfeervolle, maar verwilderde, Franse tuin. Wij houden van een weelderige begroeiing: veel groen, kleur en hoogteverschillen. Rens heeft in onze tuin struiken zien staan die bomen zijn geworden. [Lacht.] Het was heel gezellig, maar moest écht opgeknapt worden. Als het geregend had, stond de hele tuin blank. Dat was niet handig. Eén van de eerste werkzaamheden was het verhogen van onze tuin. Nu ligt er zo’n vol, dik grastapijt. Het is heerlijk om hier met je blote voeten overheen te lopen. We hebben een waterornament waar vogels in badderen. Zó leuk om te zien! Over vogels gesproken: we hebben ze weer: heel veel vogels in de tuin! Als ik buiten ben, dan hoor ik ze kwetteren. Ook hoor ik watervalletjes en gezoem van insecten. Ik zie een weelderige witte regen, zeegras dat in bloei staat, vlinderstruiken rondom het ornament, clematis, wingerd, leilindes… Prachtig! En ondanks Rens zíjn voorkeur voor inheemse planten, staat de olijf ook gewoon nog in de tuin. Wat ik trouwens opvallend leuk vind, is dat onze nieuwe veranda aan de andere kant van de tuin staat. Hierdoor zien we onze tuin vanuit een heel ander perspectief. Dankzij die veranda kunnen we trouwens ook hartje zomer aangenaam in onze tuin zitten. Onze tuin ligt op het Zuiden en het kan er ’s zomers erg warm worden, maar onder de veranda blijft het heerlijk koel. We hebben hier inmiddels menig avond vertoefd. In de aangename warmte en het geknetter van onze buitenkachel hebben we hier nu al waardevolle herinneringen opgebouwd.

Alle wensen die we hadden, zijn binnen de redelijkheid van ons budget ingewilligd. Natuurlijk moet onze tuin nog body krijgen, maar het is nu al een zaligheid. Een wereld van verschil.

We waren zo blij met deze hoveniers dat we na afronding van ons tuinproject een borrel met barbecue organiseerden. Want wat een onwijs leuke, beleefde en goed opgevoede jongens werken bij dit hoveniersbedrijf. Gedurende het project is er in privé sfeer heel veel op mij afgekomen en de jongens zijn hier waanzinnig goed mee omgegaan. Echt klasse! Wij zijn vol lof. Ik ben inmiddels een wandelend reclamebureau voor ze. [Lacht]