Waterornament - Hoveniersbedrijf de Rooij Waterornament - Hoveniersbedrijf de Rooij

Waterornament

Waterornament

Er zijn vele waterornamenten voor de tuin beschikbaar. Door middel van ornamenten kunt u op een makkelijke manier iets bijzonders van uw tuin maken. Dit hoeft niet veel ruimte in beslag te nemen en daarom is het ook voor iedere tuin en zelfs balkon geschikt.

Waterornamenten in de tuin

Bewegend water zorgt voor extra sfeer in de tuin. Een fontein, een waterval of waterloopje brengen uw tuin tot leven.

Waarom bewegend water?

Niet iedereen wil of kan een vijver kwijt in de tuin. Toch geeft water een extra dimensie en zorgt voor nog meer sfeer in de tuin. Overwegingen om geen vijver te nemen, kunnen bijvoorbeeld het gebrek aan ruimte, veiligheid voor kleine kinderen en/of teveel onderhoud zijn.

Een waterornament is natuurlijk iets heel anders dan een vijver. Met een waterornament kunt u op een creatieve manier toch water toevoegen aan uw tuin.

Er zijn verschillende mogelijkheden met waterornamenten in diverse afmetingen en vormen zoals bijvoorbeeld;

  • Een oude molensteen, deze heeft erg veel aantrekkingskracht op insecten en vogels
  • Glazen waterornamenten
  • Rvs waterornamenten
  • Een mooi beeld met een spuitfiguur

Water geeft een meerwaarde aan de tuin

Waterornamenten kunnen in de tuin of op het terras worden geplaatst. Een waterval, fontein en waterornament werken allemaal volgens hetzelfde principe. Het zachte geluid van het stomende water is niet alleen enorm gezellig, het constante geluid is ook nog eens goed voor kalmte in uw hoofd. Mensen met een ornament in de tuin gaan vaker naar buiten om van dit geluid te genieten.

Duurzame waterornamenten

Waarom een waterornament met stroomkabel als u er ook 1 kunt aanschaffen op zonne-energie? Waterornamenten op zonne-energie zijn duurzamer en schelen u ook nog eens in stroomkosten. U hoeft ook geen geultje te graven voor de kabels of dit laten doen. Dat houdt in dat u het waterornament ook nog eens makkelijker kunt verplaatsen.