Wat zijn de voordelen van een eco- tuin? - Hoveniersbedrijf de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

De voordelen van een eco tuin

De termen eco tuin, eco hovenier en ecologie vliegen je om de oren. Het klinkt misschien wel ingewikkeld. Echter achter de eco tuin zit een mooi en toch simpel gedachtengoed, die zoveel voordelen met zich mee brengt. Lees in dit artikel waarom deze type tuin zoveel meerwaarde heeft.

Efficiënter

Een tuin die in evenwicht is, onderhoudt zichzelf. Hoe? Doordat het elkaar voedt en ondersteunt. De eventuele bladluis zal door lieveheersbeestjes genuttigd worden. Slakken worden opgepikt door de vogels. Mocht u met allerlei bestrijdingsmiddelen gaan spuiten, wordt het van kwaad tot erger. De vogels pakken de vergiftigde slakken en voeren deze aan hun jongen waarna ze overlijden. Veel planten kunnen niet tegen het gif en zullen hierdoor niet aanslaan of sterven af. Er ontstaat een negatief domino-effect in de tuin. 

Effectiever

De natuur helpt zichzelf en heeft voor alles een trucje! Daarbij trekt het ook veel leven aan in de tuin. Wat weer een gezellige drukte geeft. Als de tuin in evenwicht is, is het niet zo dat al het ‘ongedierte’ er niet meer is. Omdat de balans er is, zal het niet veel schade aanrichten en heeft u er dus geen last van. De druk van het willen bestrijden is weg. Dus geen stress, gaat vanzelf.

Gezonder

Het is al vaker onderzocht, maar een eco tuin heeft een positief effect op onze gezondheid. Ook vertraagt het de klimaatverandering en gebruiken we minder energie. Om een groene footprint achter te laten, is het dus belangrijk dat er duurzame ecologische tuinen worden aangelegd.

Eco hovenier

Voor een goede start van een eco tuin, is het belangrijk dat u zich goed laat adviseren. Bij ons kunt u een consult aanvragen, om zo tot een evenwichtige tuin te komen. Of vraag ons om uw tuin te vergroenen, het is een investering die het op lange termijn waard is. U krijgt alle tips en tricks mee om verder te gaan met uw eco tuin. Komt u er niet uit? Geen probleem, wij beantwoorden graag uw vragen.

Slim tuinieren, eco- tuin

Met de aanleg van een ecologische tuin stimuleert u ook het milieu. Als u de tuin afstemt op de omgeving waar de tuin is blijven de planten gezonder. Zo kijkt u wat de streekbeplanting is, wat in de tuin de beste plek is voor welke beplanting. Eigenlijk kunnen we het kort samenvatten: ecologisch tuinieren is; op een natuurlijke manier de tuin/bodem bewerken, besproeien, bemesten en beschermen met natuurlijke materialen.

oordelen-eco-tuin-bloemenweide-hoveniersbedrijf-de-rooij
voordelen eco tuin - verbena persicaria - hoveniersbedrijf de rooij 1-min
voordelen eco tuin - verbena persicaria - hoveniersbedrijf de rooij 1-min