Vlonder - Hoveniersbedrijf de Rooij Vlonder - Hoveniersbedrijf de Rooij

Vlonder

Vlonder

Wat is een vlonder?

Een vlonder is eigenlijk een houten ‘vloer’/ ’platform’. Deze wordt net boven de grond gemaakt. Dit omdat de onderkant van de vlonder bij regen goed kan drogen en optrekkend vocht goed kan verdampen. Een vlonder is eigenlijk een soort terras.

U zult denken, ja maar als een vlonder nat is, wordt deze spekglad. Daarom hebben de planken van een vlonder groeven tegen de looprichting in. Zodat u bij regen of een watergevecht, grip heeft op het hout.

Wat zijn de voordelen van een vlonder?

Een vlonder heeft een natuurlijke uitstraling doordat het van hout is gemaakt. Het geeft een robuuste uitstraling. U kunt zelf kiezen van welk hout wij de vlonder voor u gaan maken. De breedte van de planken maar ook de omvang. bepaald u zelf. Ook het is gemakkelijk om er een eettafel met stoelen op te zetten om zo vrienden of familie te laten dineren. Wat dacht u ervan om de vlonder aansluitend van de drempel van het huis te maken. Mocht u openslaande deuren of een schuifpui hebben, verlengt u zo de huiskamer en wordt op die manier de tuin betrokken bij het huis.

Vlonder aan het water

Ook wordt er vaak voor een vlonder gekozen, als u aan het water woont. De kanten worden verstevigd door middel van een beschoeiing. Op de beschoeiing komt de vlonder.

Zo wordt de tuin verlengt over het water. Zo kunt u genieten van het kabbelende water of u boot aanmeren, mocht u deze in bezit hebben.

Levensduur vlonder

Dat is geheel afhankelijk van de keuze van het materiaal en waar de vlonder voor gebruikt wordt. Is de vlonder een terras en staat de zon er geregeld op? Daardoor zal de vlinder na een regenbui snel opdrogen en gaat deze langer mee dan wanner een vlonder vochtig blijft doordat deze weinig zon ziet.