Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Wat is dat voor vogel?

Wij horen het u denken; wat is dat voor (rare) vogel? Op deze foto ziet u natuurlijk geen vogel, maar onze tuinvogelconsulent Rens!

U leest het goed, Rens is tuinvogelconsulent voor de Vogelbescherming.

Wat dat inhoudt? Dat leest u hieronder!

 

Vogelbescherming

De Vogelbescherming heeft op dit moment ruim 450 vrijwilligers in dienst als tuinvogelconsulent. Al deze mensen hebben hetzelfde doel voor ogen; een leefbare wereld voor vogels en mensen. Als tuinvogelconsulent beschik je over groene vingers, interesse voor vogels en de mogelijkheid tot het adviseren van particulieren over hoe zij hun tuin kunnen inrichten zodat vogels hier hun voeding en huisvesting kunnen vinden.

Als consulent te werk

Als tuinvogelconsulent werk je in je eigen regio; de eigen gemeente en daar omheen liggende dorpen behoren tot het werkgebied. Mensen kunnen op de website van de Vogelbescherming hun postcode invullen, en krijgen dan de werkzame consulenten in hun regio te zien. Hieruit kunnen zij een consulent kiezen en hun vraag/vragen stellen met betrekking tot adviezen en tips over vogels en alle bijbehorende facetten.

Voornamelijk zijn het vragen over het vogelvriendelijk inrichten van tuin of balkon. Mensen willen graag iets doen om hun tuin/balkon vogelvriendelijk in te richten, maar weten vaak niet wat. De tuinvogelconsulenten zijn hierin gespecialiseerd en kunnen passend advies geven. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunt u via de site van de Vogelbescherming een aanvraag doen.

Vogels in uw tuin

Tuinvogelconsulent Mus in de tuinAls de vogels zich eenmaal in uw tuin laten zien, brengt dit een hoop positiviteit met zich mee. Uiteraard zorgt het voor gezelligheid en diversiteit. Meerdere soorten vogels zullen zich in uw tuin laten zien als uw tuin daar ook op is ingericht. Maar ook het geluid van kwetterende, zingende en tsjilpende vogels is een lust voor de oren. Daarbij zal u minder last hebben van insecten, doordat vogels deze weer eten. Denk aan luizen, mieren, wormen en slakken die door de vogels met liefde worden verorberd. Doordat uw tuin dan een fijne bezoekplek is voor vogels zal u nog meer genieten van uw tuin! Zoals de Amerikaanse luchtvaartpioneer Charles Lindbergh ooit al zei; “If I had to choose, I would rather have birds than airplanes”.

Magazine

Het gratis magazine, ‘Vogels dichterbij’ is gratis aan te vragen via de website van de vogelbescherming. Dit magazine staat boordevol mooie foto’s over vogels kijken en met veel praktische tips over vogels voeren, nestkastjes en vogelvriendelijke tuinen. Heeft u interesse dan hoeft u alleen de link te volgen en uw gegevens in te vullen. U ontvangt dan het magazine bij u thuis!