Tuintrends 2017 sportief verstild en geëmancipeerd Hoveniersbedrijf Rens

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Tuintrends 2017: sportief, verstild en geëmancipeerd

Tuintrends 2017 hebben de thema’s ‘Engerise’, ‘Harmonise’ en ‘Equalise’. De tijdgeest verandert voortdurend en daarmee de manier waarop mensen hun tuin (laten) inrichten. In opdracht van onder meer de Tuinbranch Nederland worden de maatschappelijk trends omgezet in 3 tuinen voor het fitte, groene en sociale type.

 

Engerise: fit zijn is het nieuwe statussymbool

Tuintrends 2017 energise en sportief 2Tuintrends 2017 energise en sportief 1Sportief en gezond zijn, is helemaal van deze tijd. Om te laten zien dat je klaar bent voor de nieuwe tijd, ben je fit en straal je energie uit. Fit zijn wordt een statussymbool. Dit heeft ook zijn weerslag op de tuin: die moet energie uitstralen. Er is voor felle kleuren en kleurcombinaties gekozen zowel voor de dode materialen als beplanting. De bloem- en bladvormen van de beplanting zijn krachtig & strak en vorm snoeien van coniferen passen goed in deze stijl. Er is in deze tuin veel gewerkt met rechttoe-rechtaan vormgeving en er is veel ruimte gecreëerd voor sport en spel.

 

 

 

Harmonise: de natuur op een voetstuk

Tuintrends 2017 harmonise rust verstilling 1Tuintrends 2017 harmonise rust verstilling 2Een van de tuintrends die door de jaren heen elke keer weer terugkomt in een andere vorm of naam, maar wel dezelfde boodschap heeft is veel groen. Deze tuin is ontwikkeld voor het groene tuintype. De tuineigenaar houdt van tuinieren, met planten bezig zijn. Het gaat vaak om rustige, bedachtzame en rationele mensen. Waarop kun je tegenwoordig vertrouwen in deze hectische wereld? ‘De natuur, die blijft immers altijd hetzelfde’. Onder invloed van deze snel veranderende maatschap wordt de tuin nog meer een plek om je terug te trekken, een plek voor stilling. In de tuin worden veel natuurlijke materialen gebruikt met ruw oppervlakte voor een optimale zintuiglijke ervaring. Veel groen tinten gecombineerd met blauw-paarse bloemen voor een rustig kleurpalet.

 

 

Equalise: groen op onverwachte plekken

Tuintrends 2017 equalise groene emancipatie 2Tuintrends 2017 equalise groene emancipatie 1De laatste tuintrend 2017 is gebaseerd op het emanciperen van bijvoorbeeld ouderen, gehandicapten en autisten. Het gaat allemaal om gelijkstellen van man, vrouw, zwart, wit, mooi of lelijk. Groen maakt ook emancipatie door: in het interieur zijn planten enorm hip. Daarnaast wordt ‘de natuur’ op allerlei manieren geintegeerd in producten voor binnen. Bij deze maatschappelijke trend past de sociale buitengenieter, iemand die houdt van gezelligheid, samen delen en harmonie. In deze type tuin wordt groen gelijk gesteld aan harde materialen. Levend en dood materiaal wisselen elkaar natuurlijk af in de tuin, maar nemen niet langer de voor de hand liggende plek in, die we gewend zijn, Verticaal en horizontaal is groen aangebracht in diverse kleuren en vormen. Mixen is een belangrijk onderdeel, ronde zachte elementen met harde en strakke onderdelen.

 

 

 

Informatie en foto’s: Tuin en Landschap, oktober 2016.