Tuintips voor de winter - Hoveniersbedrijf de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

6 Tuintips voor de winter

We krijgen veel vraag voor het winterklaar maken van de tuin. Deze vraag komt elk seizoen. Eigenlijk bestaat het winterklaar maken van de tuin niet! Of hoe zien wij dat als ecologisch hoveniersbedrijf? Hieronder 6 tuintips voor de winter:

Tip 1:

blog-tuintips-in-de-winter-putter-Hoveniersbedrijf-de-Rooij

Daar staan ze dan, die mooie zomerbloeiers, helemaal vergaan. Veel vinden het lelijk en trekken het eruit. Maar hoe zien wij dat, met ons ecologisch oog. Laat het staan, ze bevatten vaak nog zaden die de vogels in de winter graag eten. Ook overwinteren er veel insecten in. Het is dus eigenlijk een bedje en voedselbron. Mooi!

blog-tuintips-in-de-winter-putter-met-zaad-2-Hoveniersbedrijf-de-Rooij

Tip 2:

Dat blad, vies bruin, zo ligt het in uw border. Prachtig vinden wij. Want dat blad beschermt de planten en de grond. Wormen eten het blad en poepen het weer uit. Dit is de beste mest die u kan krijgen. Dat scheelt geld en tijd. Maar het biedt voor veel insecten weer een schuilplaats, vogels scharrelen er graag in. Op deze manier weet ook de egel zijn weg te vinden en bij een, droge uit de tocht, hoop blad, kan hij daar zomaar zijn winterslaap in houden! Nog een tipje 1.2, veeg afgevallen blad van je tuinpad de border in. Tipje 1.3 haal afgevallen blad uit de vijver, zo blijft de waterkwaliteit op peil.

Tip 3:

Het gazon, maai het de komende tijd nog 1 keer, tot 4 á 5 cm. Laat het erna met rust, afgevallen blad kunt u het beste verwijderen. De kans op bruine en gele plekken is dan groot, omdat er geen licht bijkomt. Ook mos en ander onkruid zal sneller van de partij zijn.

Tip 4:

Die ene boom, staat misschien al de hele zomer in de weg. Deze ziet u graag elders in de tuin. Die, die is dus winterklaar verplaatsbaar. Als de boom niet, letterlijk, uit de kluiten gewassen is, anders kunt u beter ons inschakelen. Onze bomenspecialist klaart dit klusje zo. Waarom nu zal u denken. De boom maar ook andere tuinplanten zijn in ruste. De sapstroom is gestopt en alle voedingsstoffen uit het blad zitten in de stam en takken. Het verplaatsen geeft altijd wat schade aan de wortels. In de winter blijft dit beperkt.

blog-tuintips-in-de-winter-boom-verplaatsen-1-Hoveniersbedrijf-de-Rooij

Tip 5:

blog-tuintips-in-de-winter-bollen-planten-Hoverniersbedrijf-de-Rooij

Plant bollen! 2 keer zo diep als de bol groot is en in groepen voor een mooi resultaat. In het voorjaar geven deze vroege bloeiers voeding aan de vroege bijen en vlinders. Wat het gazon in het vroege voorjaar al een mooi aanblik geeft, zijn krokussen! Ineens schieten die oranje, paarse en witte kopjes de grond uit. Doordat het in februari soms al voorjaars aan kan voelen, komen sommige bijen en vlinders al snel uit ruste. Zij zijn dus gebaat bij een vroegbloeier als de krokus.

Tip 6:

Om de tuin in het voor- en najaar eens een goede boost te geven en nog meer tips en tricks te weten te komen. Kunt u ons in die tijd het onderhoud laten uitvoeren. Wij kunnen voor u het grove onderhoud en snoeiwerk verzorgen. Waarna u zelf de tuin onderhoudt. Zo heeft u een jaarrond een ecologische en duurzame tuin. Ook planet proof en natuurondersteunde planten kunnen wij voor u verzorgen. Wij zetten ze op de juiste plaats om zo het beste resultaat te behalen.

blog-tuintips-in-de-winter-planet-proof-planten-Hoverniersbedrijf-de-Rooij