Tuinonderhoud - wat doen wij? - Hoveniersbedrijf de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Tuinonderhoud

Wat doen wij?

icon aarde

Bemesten

Om de bodem en gewassen van nieuwe voedingsstoffen te voorzien, brengen wij natuurlijke meststoffen aan. Dit wordt afgestemd op de behoefte van de tuin, want een gazon heeft meer voeding nodig dan vaste planten. Vindt u madeliefjes in het gazon juist leuk, dan is weer minder mest nodig. 

icon schoonmaken

Blad- en zwerfvuilverwijdering

Van de bestrating en het gazon halen wij blad- en zwerfafval weg. Uit borders wordt uiteraard het afval en een deel van de bladeren weggehaald. Dieren kunnen heerlijk scharrelen in de bladeren en het zorgt voor natuurlijke voeding.

icon tractor

Gazononderhoud

Om het gazon in goede conditie te brengen/houden, wordt deze in het voorjaar geverticuteerd en ingezaaid. In het groeiseizoen worden de kanten van het gras afgestoken, zodat de originele vorm wordt behouden en daarnaast wordt het gazon gemaaid.

icon gereedschappen

Kleine reparaties

Tijdens het onderhoud repareren wij kleine gebreken zoals enkele verzakte tegels rondom de regenpijp of de poortdeur die klemt.

vlek_1
icon planten

Onkruid verwijderen

De borders en bestrating zullen wij ontdoen van grof onkruid met schoffels en harken. Het fijne onkruid wordt handmatig verwijderd.

icon maaien

Scheren

De hagen van bijvoorbeeld klimop en taxus worden geschoren om ze vol en compact te houden, vormsnoei.

icon schaar

Snoeien

De beplanting (bomen, heesters en vaste planten) wordt gesnoeid om ze in vorm te houden en de groei/bloei te bevorderen, seizoenssnoei

icon gras

Vijveronderhoud

Om het water in de vijver weer schoon te krijgen, wordt draadalg en blad verwijderd. Daarnaast worden de waterplanten uitgedund en/of gesnoeid. Met regelmaat reinigen van de filter en pomp, verlengt de levensduur.

 

Tuinonderhoud abonnement

Bedrijven, instellingen en particulieren kunnen bij ons een onderhoudsabonnement afsluiten. Al uw tuinwensen worden verwerkt in een helder en duidelijk plan: frequentie, werkzaamheden en prijs. U weet precies wat u van ons kunt verwachten: een prachtige tuin in goede conditie.

Tuinonderhoud op afroep

U kunt bij ons ook terecht voor een onderhoudsbeurt op afroep. Heeft u wat extra hulp nodig met een zware klus of heeft u niet het juiste gereedschap in huis? Misschien vindt u het zelf heerlijk om in de tuin te werken, maar ontbreekt het soms aan tijd. U belt ons zodra u hulp nodig heeft voor klein of groot onderhoud.

tuinkeur

Tuinonderhoud abonnementsvormen

icon_tree 2x jaar

Onderhoud abonnement 2 x per jaar

voorjaar en najaar

2 x per jaar tuinonderhoud

In het voor- en najaar wordt uw tuin helemaal op orde gebracht. Wij zorgen dat de tuin wordt voorzien van de belangrijkste onderhoudswerkzaamheden, zodat de bloemen en planten beter tot hun recht komen. U hoeft gedurende het jaar de tuin alleen bij te houden.
Afspraak maken
icon_tree 4x jaar

Onderhoud abonnement 4 x per jaar

Elk seizoen

4 x per jaar tuinonderhoud

In elk jaargetijde krijgt uw tuin een onderhoudsbeurt. Alle reguliere onderhoudswerkzaamheden worden al naar gelang de behoeften van het specifieke seizoen uitgevoerd. Al het zware tuinonderhoud wordt u uit handen genomen.
Afspraak maken
icon_tree 8x jaar

Onderhoud abonnement 8 x per jaar

Elke maand in het groeiseizoen

8 x per jaar tuinonderhoud

In het groeiseizoen van april tot en met november wordt uw tuin elke maand onderhouden. In deze periode bent u veel buiten en kunt u genieten van een tuin in goede conditie en u heeft er zelf weinig omkijken naar.
Afspraak maken
icon_tree4

Onderhoud abonnement jaarrond

Elke 2 a 3 weken

Jaarrond tuinonderhoud

Het totale onderhoud van uw tuin wordt u hierbij uit handen genomen. Elke 14 á 21 dagen, afhankelijk van het type tuin, worden alle onderhoudswerkzaamheden structureel verzorgd. Ook uw gazon ziet er altijd netjes en verzorgd uit. U hoeft zelf alleen te genieten van de planten, bloemen en dieren in de tuin.
Afspraak maken
icon_tree

Maatwerk abonnement

Afhankelijk van de tuinwensen

Maatwerk tuinonderhoud

Heeft u specifieke wensen? Wij stellen met u een gepersonaliseerd abonnement samen.
Afspraak maken
icon_tree 4 8 16 uur

Kennismaking onderhoudsbeurt

4, 8 of 16 uur

Leer ons kennen via onze werkwijze

Het is toch fijn om eerst kennis te maken met onze hoveniers en een inkijk te krijgen hoe wij te werk gaan, voordat u overgaat tot een tuinonderhoud abonnement. Wij bieden u de mogelijkheid om voorafgaand aan een abonnement een kennismaking onderhoudsbeurt af te nemen.
Kennismaking onderhoudsbeurt

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud onze zorg….natuurlijk

Met tuinonderhoud houden wij zo veel mogelijk rekening met de natuur, het milieu en de biodiversiteit. Chemische bestrijdingsmiddelen of gif worden niet in de tuin gebruikt, omdat dit slecht is voor de natuurlijke omgeving. Het heeft niet alleen negatieve invloed op dieren, maar het is ook niet goed voor uzelf. Wij werken zoveel als mogelijk met accu-machines, die worden opgeladen door zonnepanelen op ons bedrijfspand en hiermee beperken wij de uitstoot van schadelijke gassen. Daarnaast heeft accu-gereedschap nog een voordeel; het produceert minder geluid en dit is prettig voor u, de buren en voor onze hoveniers.

 

Dieren in de tuin

Ook houden wij rekening met de zichtbare en onzichtbare dieren in uw tuin. De bladeren op het gazon en paden halen wij graag weg, maar laten het liefst wat in de borders liggen. Dit biedt twee voordelen, namelijk voedsel en schuilplekken voor plant en dier. Hagen worden na het broedseizoen gesnoeid, zodat de vogels rustig en beschut hun jongen kunnen groot brengen. Door in het voorjaar en niet in het najaar alle uitgebloeide bloemen weg te halen hebben de vogels in de winter voedzame zaden tot hun beschikking. Een natuurlijk onderhouden tuin biedt u en de dieren een prettige omgeving om in te vertoeven.

Meer informatie

Op de website van Vivara en De Vogelbescherming staat veel informatie over diervriendelijk tuinieren.