Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

banner renovatie

Tuinrenovatie

Tuinrenovatie

Tuin renoveren

Het is niet altijd nodig om uw hele tuin opnieuw aan te leggen om aan uw huidige tuinwensen te voldoen. Met enkele aanpassingen ziet uw tuin er verrassend anders uit. Een tuinrenovatie is een goed en goedkoper alternatief dan tuinaanleg. Met hergebruik van materialen is een renovatie ook nog eens duurzaam.

Voldoet uw tuin niet meer aan uw huidige tuinwensen of zijn onderdelen aan vervanging toe? Laat één van onze hoveniers de mogelijkheden van een tuinrenovatie met u doornemen. Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op 0252-684923 of via ons contactformulier.

laars

Gazon aanleggen

Een groene grasmat met hier en daar een vrolijk madeliefje dat zien we graag in een tuin. Door met regelmaat uw gazon te verzorgen, blijft het gras mooier en langer gezond. In ons magazine staat veel informatie over gazononderhoud. Wilt u een exemplaar ontvangen? Stuur ons een bericht. Vergeet niet dat uw gras niet het eeuwige leven heeft. Na gemiddeld 8 jaar dient uw grasmat vernieuwd te worden.

vlek_1

Oprit bestraten

Een oprit heeft door het gewicht van een auto redelijk wat te verduren. Hierdoor zal de bestrating eerder oneffenheden vertonen dan een terras. Een oprit bestraten met een extra stevige ondergrond en geschikte stenen zal het gewicht van de auto beter opvangen.

schutting

Schutting plaatsen

Een schutting of afscheiding is een belangrijk element in de tuin. Het biedt privacy, maar ook veiligheid. Is uw huidige schutting aan vervanging toe? Er zijn verschillende soorten afscheidingen in diverse prijsklasses beschikbaar. Een schutting kunt u simpel en snel opfleuren. Hang wat plantenbakken met kleurige bloemen op of laat een klimplant tegen de afscheiding groeien.

borders

Borders herindelen

Met een tuinrenovatie wordt veelal de beplanting aangepakt. Planten hebben niet het eeuwige leven of kunnen buiten proportie gegroeid zijn. Een flinke snoeibeurt en herindeling van de borders geeft weer overzicht en een mooi aanzicht. Na de vernieuwing van uw borders is het voor u makkelijker om zelf bij te houden. Wilt u het tuinonderhoud liever uitbesteden? Ook dit kunnen wij voor u verzorgen.

bloem

Onderhoudsvriendelijke tuin

De onderhoudsvrije tuin is de ideale oplossing als u geen groene vingers heeft, maar wel wilt genieten van een sfeervolle groene tuin. Met enkele aanpassingen kunnen wij uw huidige tuin renoveren tot een met weinig onderhoud. Maak een afspraak met een van onze hoveniers. Zij kunnen u alles vertellen over een onderhoudsarme tuin en onderhoudsvriendelijke vaste planten. Bijvoorbeeld Vinca, die stelt weinig eisen en bedekt de bodem snel, waardoor onkruid weinig kans krijgt.

vijver

Vijveronderhoud

De plek voor dierenleven is een vijver. Veel amfibieën, insecten en andere dieren zoeken rond de vijver naar een plek om te eten, te drinken en/of te wonen. Daarom is juist het onderhoud van de vijver zo belangrijk. De juiste planten en omgeving maken de vijver dan de ideale verblijfplaats. Wilt u graag ook een vijver vol dierenleven? Of is het ecologisch evenwicht in uw vijver ver te zoeken? Wij kunnen er voor zorgen dat uw vijver een attractie wordt voor alles wat kwaakt en zoemt!
Terras laten aanleggen met tegels

 

Terras laten aanleggen

Voor een tuinrenovatie in Haarlem hebben wij een achtertuin opnieuw bestraat met een MBI tegel. Door uitbreiding van het gezin was het oude terras te klein geworden. Vooraf hebben wij met de klant de mogelijkheden besproken. Het huidige terras vergroten of een nieuw terras aanleggen.

De oude bestrating is door ons verwijderd en afgestort. Ter voorbereiding van de bestratingswerkzaamheden is de overtollige grond afgegraven en afgevoerd. Vervolgens is er een gestabiliseerd zandbed gemaakt, deze dient als stevige ondergrond voor de te leggen bestrating. Waar nodig zijn de tegels op maat gezaagd en het terras is ingeveegd met voegzand.

Is uw terras ook vervanging toe? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

bij 2

Schuttingen en houtwerk