Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

“Onze tuin is een verlengstuk van onze woonkamer geworden”

Omdat wij graag de ervaringen van onze klanten met u willen delen, laten wij in dit stuk mevrouw Kramers aan het woord. Zij vertelt over de recente werkzaamheden aan haar tuin:

De jaloezieën staan weer open

Zodra de eerste zonnestralen verschijnen of wanneer het weer het ook maar enigszins toelaat, bevinden wij ons graag buiten. Ik ben gek op vogels en vlinders en vind het heerlijk om deze diertjes in mijn tuin aan de gang te zien. Maar voordat Hoveniersbedrijf Rens de Rooij onze tuin onder handen heeft genomen, hadden wij onze jaloezieën vaker dicht dan open. Zij hebben de tuin weten te transformeren van een doorn in het oog tot een verlengstuk van onze woonkamer waar wij nu ontzettend van kunnen genieten.

Passie voor vogels en groen

Omdat we totaal geen plezier beleefden aan onze tuin, zijn we op zoek gegaan naar een hovenier om de boel eens flink op de schop te nemen. Met mijn passie voor vogels, dieren en groen in het achterhoofd, kwamen we terecht bij Rens en vonden direct aansluiting bij zijn groenvisie. Tijdens onze afspraak stond er al snel een rauwe schets op papier met golvende lijnen en veel groen: precies wat ik voor ogen had.

Duurzaam aan de slag

Tijdens de aanleg van de nieuwe achtertuin en de renovatie van onze voortuin zijn zoveel mogelijk elementen en materialen hergebruikt. Zo hebben we de groene heg laten staan, omdat hier al heel veel vogels op afkwamen en ik hen niet kwijt wilde raken. Ook hebben we onze klinkertjes in de voortuin kunnen hergebruiken en bepaalde planten die nog mooi waren zijn weer in vorm gebracht. Daarnaast is er natuurlijk ook heel veel groen toegevoegd, waardoor nog meer vogels en vlinders hun weg naar onze tuin zullen gaan vinden. Onder andere klimop, vlinderstruiken, heidegras en geraniumstruiken. De gehele tuin was binnen een week al opgeleverd.

Natuurlijke uitstraling

De passie die Rens en zijn medewerkers met ons delen is duidelijk terug te zien in onze tuin. Een natuurlijke uitstraling, groen en levendig. Het doet me deugd al zoveel musjes, koolmeesjes en spreeuwen te zien rondvliegen. Ik hoop dat dit de komende jaren, als alle jonge planten en bloemen nog meer vorm krijgen, alleen nog maar meer wordt. We hebben ook direct een onderhoudsabonnement afgesloten, dus onze jaloezieën laten we nu echt niet meer dicht.

Meer informatie duurzame materialen kunt u lezen op de website van NL Greenlabel.

Onze tuin is een verlengstuk van onze woonkamer geworden - Hoveniersbedrijf Rens de Rooij - tuinontwerp