Hoe moet je een tuin inrichten | Hoveniersbedrijf de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Een tuin inrichten / tuin inrichting

Op verschillende manieren een tuin inrichten, maakt de tuin eigen en volledig naar wens. Maar waar te beginnen? Welke stijl kiest u uit voor uw tuin inrichting? Of vindt u bepaalde elementen juist belangrijk om in de tuin te verwerken? Wilt u juist een hele groene tuin, of wordt u gelukkig van een bloeiende tuin vol geurende en kleurrijke bloemen? Wij helpen u graag verder met uw tuin inrichten!

Stijl of niet?

Soms is het lastig te bepalen wat u met de tuin inrichting allemaal kunt doen. De mogelijkheden zijn eindeloos en tegenwoordig is er ook ontzettend veel keuze in materialen en beplanting. Om een tuin goed in te richten is het vaak prettig om een bepaalde stijl te hanteren, zoals een klassieke, landelijke tuin of juist een moderne. Wellicht kunt u een moodboard creëren door plaatjes uit te knippen van beplanting, materialen en elementen die u graag in de tuin terug ziet. Daarmee wordt de keuze voor een bepaalde richting of stijl al een stuk gemakkelijker. Nu kunt u zich richten op de volgende stap; de uitwerking.

Tuin inrichten
Moodboard met diverse elementen, beplanting en materialen

Verschillende smaken voor een tuininrichting

Als de stijl is bepaald, dan is het uitzoeken van materialen al een stuk makkelijker omdat u dan gericht kunt kiezen. Maar wat als de stijl van u en uw partner niet overeen komen? Hoe valt dit dan te verenigen? U kunt ook vanuit de bestaande wensen beslissen, zoals bijvoorbeeld het terras met klinkers te laten bestraten of een houten veranda te laten plaatsen. Zodra u de keuze voor grote elementen heeft gemaakt, is de materiaalkeuze er één waar u samen gaat uitkomen. Ook een combinatie van verschillende stijlen is mogelijk, als de balans maar aanwezig blijft zodat de tuin een fijne plek is om van te genieten. Zo kunt u optimaal een tuin inrichten.

Niets zo veranderlijk als het weer – tuin inrichten

In de tuin wordt er altijd rekening gehouden met weersinvloeden. Hier moet goed rekening worden gehouden met een tuin inrichting. Als u regelmatig hele dagen van de tuin wilt genieten, dan zorgen wij voor meerdere punten in de tuin waar u kunt zitten. Maar als u bijvoorbeeld beide een drukke baan heeft en alleen in de avonden of het weekend van de tuin gebruik maakt, dan kijken wij naar de juiste plek in de tuin waar u de laatste zonnestralen nog mee kunt pakken. Bij een tuin inrichten komen er zoals u hoort veel verschillende factoren bij kijken, dus we helpen u heel graag om zo een perfecte tuin te maken.

Meubels in uw tuininrichting

Meubels zijn behoorlijk onderhevig aan trends en worden ook met enige regelmaat veranderd of vervangen. Zeker tuinmeubels, die door alle weersinvloeden meer te verduren krijgen, gaan vaak maar een aantal jaar mee. Om een goede tuin inrichting te maken, raden wij altijd aan om de tuin een goede basis te geven en daar de meubels op aan te passen. Een tuin gaat vaak wel 15 jaar mee voor er een grote aanpassing komt, een set met tuinmeubels wordt soms na vijf jaar al vervangen. Uw tuin aanpassen aan de meubels is dus geen goed idee, de meubels aanpassen aan de tuin wel.

Tuin inrichting

Elementen bij tuin inrichten

Het is ook mogelijk om uit te gaan van één hoofdelement dat centraal staat in de tuin. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een grote vlonder aan het water, waar u de rest van de tuin op laat aansluiten. Of een in het zicht springende pergola met prachtige begroeiing, wat een echte eyecatcher is in de tuin. Maar misschien wilt u een zandbak voor de kinderen om in te spelen. Of een heerlijke moestuin waar u uw eigen groenten, kruiden en fruit kan kweken. Vaak kunt u op internetsites zoals Pinterest al geschikte voorbeelden vinden welke aansluiten bij uw wensen. Zo kunt u uw tuin inrichten naar wens.

De beplanting bij een tuin inrichting

De laatste en misschien wel belangrijkste keuze; de beplanting in uw tuin inrichting. Wilt u graag een groene tuin met veel heesters en struiken waar vogels zich in kunnen nestelen? Of heeft u liever een bloeiende tuin met kleurrijke bloemen waar vlinders, bijen en andere insecten omheen fladderen en zoemen? Gaat u voor ‘hogere’ bomen met eventueel fruit zoals een appelboom of heeft u liever een kleurige bodembedekker? Wij kunnen altijd een passend advies geven door middel van een beplantingsconsult. Onze beplantingsspecialist maakt dan een maatwerk advies met de juiste soorten voor in uw tuin. Zo kunnen wij samen een perfecte tuin voor u inrichten.

En nu… een tuin inrichten!

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie de smaak te pakken gekregen en een keuze kunnen maken hoe u graag uw tuin zou willen inrichten? Wij helpen u graag verder op weg. Op onze website vindt u alles terug wat u nodig heeft en anders kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie en advies.