Terras - Hoveniersbedrijf de Rooij Terras - Hoveniersbedrijf de Rooij

Terras

Terras

Terras

Een terras is heerlijk om fijne stoelen en een tafel op te zetten. Een plek in de tuin waar u met vrienden en familie kunt genieten. Ook kan een terras op meerdere plekken in de tuin aangelegd worden.

Soorten terras:

Op meerdere plekken in de tuin, kunt u een terras hebben. Dit hoeft niet altijd verhard te zijn. Bijvoorbeeld houtsnippers of gravier d’or lenen zich er goed voor. U kunt fijne knusse plekjes maken. Een terras om te dineren, vraagt om wat meer ruimte en stabiliteit. Een terras om heerlijk op een ligbed te zonnen met een goed boek vraagt om minder ruimte. Of net dat laatste avond zonnetje om s’ avonds nog even de dag door te nemen met bijvoorbeeld een goed glas wijn.

Onder een veranda of overkapping is het verstandig een goed stenen terras aan te leggen of een terras van bijvoorbeeld een vlonder. Dit zorgt voor een stabiele ondergrond en voorkomt verzakking van de veranda of overkapping en heeft daarbij ook nog eens een stoere en robuuste uitstraling.

Verharde terrassen van steen zijn er ook in verschillende soorten en maten. Bijna elke steensoort leent zicht ervoor om er een terras van te maken. De meeste steensoorten die worden gebruikt voor het maken van een terras zijn klinkers zoals waaltjes en 60 x 60 cm tegels. Deze zijn goed te onderhouden en kunnen ingeveegd worden met onkruidvrij voegzand waardoor er minder onkruid zal komen vanuit de bodem tussen de tegels van uw terras in.

Wel is het uiteraard mogelijk dat er onkruid tussen de tegels van uw terras komt, maar dat zal dan vanuit de lucht komt door vogels of pollen.

Voordelen:

Voordelen van een terras, is dat u van de mooiste plekjes in de tuin kan genieten. Dichtbij en er midden in. U kunt knusse hoekjes creëren voor meer rust. Of juist daar waar u geniet van het uitzicht.