Succes actie: Ruil een tegel voor een tuinplant - Hoveniersbedrijf Rens de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Succes actie ruil een tegel voor een tuinplant

Het groene initiatief ruil een tegel voor een tuinplant was een succes actie! Op zaterdag 1 juli konden tuinbezitters tijdens de groene inspiratiemiddag een tegel inleveren en daarvoor ontvingen zij een bij- en vlindervriendelijke plant. Daarnaast hebben de hoveniers van Hoveniersbedrijf Rens de Rooij en tuinontwerpster Renée Noppen veel bezoekers weten te enthousiasmeren om hun tuin of balkon groener en diervriendelijke in te richten. De bezoekers kregen niet alleen advies, maar ook tuinmagazines en een zakje bloemenmengsel cadeau.

Operatie Steenbreek

Hoveniersbedrijf Rens de Rooij en tuinontwerpster Renée Noppen dragen Operatie Steenbreek een warm en groen hart toe.

Het doel van de actie Operatie Steenbreek is om de burgers te enthousiasmeren om hun tuin te vergroenen. De negatieve gevolgen van verstening worden daarbij onder de aandacht gebracht. Denk hierbij aan de afbreuk van de biodiversiteit en aan klimaatverandering. Minder groen in de tuin betekent minder vogels, insecten en andere dieren.

Tijdens de hoosbuien – waar we steeds vaker mee te maken hebben – moet het regenwater snel worden afgevoerd om overlast te overkomen. Dit betekent een enorme druk op het riool. Burgers die hun tuin vergroenen dragen een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van hun buurt. Zeker als men bedenkt dat plusminus 40% van de stedelijke oppervlakte in bezit is van particulieren.

De campagne richt zich op dit moment vooral op het veranderen van een mindset.

Dit heeft ons doen besluiten de tuinbezitters en de gemeenteraden uit de Bollenstreek alvast te laten kennis maken met een lokaal groen initiatief.

Diervriendelijke tuin

Wandelend door de groene en diervriendelijke inspiratietuin werden de bezoekers getrakteerd op prachtige aanzichten. De wilderige bloemenweide werd druk bezocht door allerlei soorten bijen en hommels. In de groene inheemse smulhaag zat een kolonie mussen van wel 20 stuks. De jonkies van de koolmees waren duidelijk te horen aan hun gepiep en de ouders vlogen af en aan met eten. De appelbomen zaten vol met wel honderden nog kleine appels en de aalbes was klaar om geplukt te worden. Er was zelf een Kolibrivlinder gespot in de inspiratietuin! De bezoekers konden zien, horen, ruiken, proeven en voelen, dat in een diervriendelijke tuin altijd iets te beleven valt!

Bollenstreekhout, Groei & Bloei Bollenstreek en de lokale delegatie van Operatie Steenbreek waren ook aanwezig om de bezoekers te voorzien van adviezen.

Wij kijken terug op een succes actie, die voor herhaling vatbaar is!

Kunt u niet wachten tot volgend jaar, neem contact met ons op en wij helpen uw tuin diervriendelijk in te richten.

Succes actie - Ruil een tegel voor een tuinplant - Hillegom 1Succes actie - Ruil een tegel voor een tuinplant - Hillegom 2Succes actie - Ruil een tegel voor een tuinplant - Hillegom 3Succes actie - Ruil een tegel voor een tuinplant - Hillegom 6Succes actie - Ruil een tegel voor een tuinplant - Hillegom 7

Succes actie - Ruil een tegel voor een tuinplant - Hillegom 8