Spinnen zijn nuttig - Hoveniersbedrijf Rens de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Spinnen zijn nuttig

Spinnen zijn nuttig in uw leefomgeving. De meeste mensen mensen zullen er alles aan doen om spinnen te verwijderen. Dit is vaak onnodig. Een spin doden heeft een averechts effect. Als je een spin doodmaakt is er meer eten beschikbaar voor de overige spinnen. Die kunnen zich dan beter voortplanten en zo komen er steeds meer spinnen in uw huis en tuin.

Spinnen in huis

Als u veel last heeft van spinnen, bevinden zich meestal ook veel insecten in en rondom uw huis. Spinnen zijn nuttig om deze insecten uit de weg te ruimen. Het beste is om deze insecten te bestrijden in plaats van de spin. Laat geen rottend fruit op de fruitschaal liggen en gooi regelmatig uw vuilnisbak en gft-bak leeg.

Komt u toch een spin tegen in huis en heeft u dit liever niet, leg deze dan voorzichtig in de tuin neer. Waar het weer nuttig werk kan verrichten! De spin is uw vriend om van insecten af te komen.

Ecologisch systeem

Spinnen spelen een belangrijke rol in verschillende ecologische systemen. Ze eten eten jaarlijks dubbel zoveel prooi aan insecten als de mens aan vlees of vis eet. Andersom dienen de spinnen ook weer als voedsel voor vogels en sommige insecten. Spinnen in uw tuin zijn dus nuttig om een natuurlijk systeem in stand te houden.

Goed voor uw planten!

Spinnen doden grote aantallen plantenetende insecten en daardoor helpen ze de planten beschermen tegen schade. Hierdoor hoeft u geen geld uit te geven aan dure bestrijdingsmiddelen die vaak ook niet goed zijn voor het milieu. De spin zorgt er op natuurlijke wijze voor dat uw planten niet worden opgegeten door allerlei insecten.

Spinvriendelijke tuin

Spinnen zijn nuttig om diverse redenen. Zorg er dus ook voor dat de spin het naar zijn zin heeft in uw tuin. Snoei bijvoorbeeld niet elk uitstekend takje of elke klimoprank weg. Spinnen zijn gek op uitstekende takken om er hun web tussen te spinnen.