Speeltoestel - Hoveniersbedrijf de Rooij Speeltoestel - Hoveniersbedrijf de Rooij

Speeltoestel

Speeltoestel

Speeltoestel in de tuin

Mocht u in het bezit zijn van een tuin en nog een plekje over hebben, dan is een speeltoestel voor uw kinderen zeker het overwegen waard.

Bijna niets is een beter tijdverdrijf voor uw kind(eren) dan lekker buiten te spelen. Dit buitenspelen wordt nog leuker en aantrekkelijker met een speeltoestel in de eigen tuin. Voor eigen vermaak en eventueel voor kindjes uit de buurt.

Een speeltoestel is een klimtoestel met trapjes, een torentje, een glijbaan, eventueel schommels en nog veel meer leuke accessoires zoals klimgreepjes of ringen/rekstok.

Materiaal

Er zijn speeltoestellen van kunststof maar voor diegene die duurzaamheid belangrijk vinden, zijn er kwalitatieve houten speeltoestellen. Als u een goede houtleverancier hebt, is het hout goed geïmpregneerd waardoor het speeltoestel beter bestand is tegen alle weersomstandigheden waarin we in Nederland mee te kampen kunnen krijgen. Zo gaat het speeltoestel veel langer mee en kunt u het mogelijk nog prima doorverkopen wanneer de kinderen er te oud voor zijn geworden. Of misschien houdt het speeltoestel het zelfs nog wel vol tot de volgende generatie.

Lichaamsbeweging

We zouden bijna zeggen dat het beter is om een speeltoestel te kopen dan een spelcomputer of tablet want een bij speeltoestel krijgt uw kind naast veel plezier ook lichaamsbeweging. Veel lichaamsbeweging en lekker buiten spelen, dus vitamine D opzuigen, is hartstikke gezond voor uw kind. Zo’n speeltoestel in de tuin betekent automatisch meer rust binnen in huis.

Uitdaging

Het speeltoestel in de tuin kan dienst doen als kasteel, piratenschip of wat ook opkomt in het hoofd van uw kind en dat is het mooiste ervan. Op die manier wordt de fantasie van uw kind geprikkeld en worden de mooiste verhalen verzonnen. Daarnaast draagt het toestel ook bij aan het motorisch vermogen en het oplossend vermogen van uw kind.

Reden genoeg dan ook om, wanneer mogelijk, een speeltoestel in uw tuin te plaatsen.