Sierbestrating - Hoveniersbedrijf de Rooij Sierbestrating - Hoveniersbedrijf de Rooij

Sierbestrating

Sierbestrating

Sierbestrating, functie ervan:

Bestrating, soms is het nodig. Voor het plaatsen van een tafel met stoelen, om met vrienden gezellig te eten of wat te drinken. Een functioneel pad, van het terras naar de poortdeur. Echt helemaal zonder lukt gewoonweg bijna niet. Ook een oprit of een parkeerplaats vraagt om een verharding. Sierbestrating lig er letterlijk voor de sier. Gewoon omdat het mooi is. Wel raden wij het aan om het functioneel te houden. Kies bijvoorbeeld voor onder de overkapping of veranda voor een mooie sierbestrating.

Waterdoorlatende sierbestrating:

U kunt het beste kiezen voor regen doorlatende sierbestrating. Het regenwater zakt hierdoor makkelijk de grond in. In plaats van door een putje afgevoerd te worden richting het riool. Het helpt mee om bij hevige regenbuien wateroverlast te verminderen. Het gebruik van waterdoorlatende sierbestrating helpt mee om de biodiversiteit te verhogen. Het mooiste is om ongeveer 60% van uw tuin groen te houden. 

Soorten sierbestrating:

  • Open klinker sierbestrating patroon

Een open sierbestratingspatroon kan gemaakt worden met gewone klinkers die met een brede voeg worden gelegd. Andere patronen zijn ook mogelijk. De ruimte tussen de klinkers wordt gebruikt voor lage bodembedekkers of gras. De tussenruimte kan ook worden opgevuld met zand of grind. Er zijn vele soorten klinkers, waaltjes, rijntjes, kleiklinkers, kasseien, betonklinkers. Maar ook cobblestones of keramiek kunnen als sierbestrating dienen.

Leggen van sierbestrating:

Als u kiest voor een mooie klinker in combinatie met cobblestones, kan een terras heel robuust en optisch groter ogen. Of bijvoorbeeld een kronkelpad van waaltjes, die in de lengte gelegd zijn, oogt weer heel lang. Zo kan sierbestrating meerdere functies hebben. Keramiek is duurzaam waardoor ook duurder. Het bestraat grote stukken, waardoor het regenwater meer moeite heeft om terug de grond in te zakken. Hierdoor is wateroverlast vaak 1 van de pijnpunten.