Schutting - Hoveniersbedrijf de Rooij Schutting - Hoveniersbedrijf de Rooij

Schutting

Schutting

De meest voorkomende reden dat mensen voor een schutting kiezen, is de privacy. De meeste mensen vinden het niet prettig wanneer andere mensen zomaar in de tuin kunnen kijken en een schutting geeft dan een beschut gevoel.

Een andere reden dat mensen een schutting nemen, is de beveiliging van het eigen terrein. Met een schutting ontneemt u, iemand die kwaad in de zin heeft, de inkijk in de tuin en dus ook het zicht op uw bezittingen.  Bovendien wordt het voor inbrekers een stuk lastiger om binnen te sluipen en die mooie fiets of BBQ uit uw tuin mee te nemen. Ook mensen met huisdieren zoals honden hebben aan een schutting voordelen. U kunt uw dier gewoon buiten in de tuin laten lopen omdat het terrein toch goed afgesloten is.

Wind- en geluidsoverlast

In een land waar nogal eens een flinke bries waait, kunt u hier in de tuin best last van hebben. Het plaatsen van een schutting houdt de wind tegen. Hiermee kunt u in uw tuin beschutte plekjes maken waar de wind u niet kan raken.

Ook bij geluidsoverlast kunnen schuttingen een geluiddempende werking hebben. Alhoewel u nooit alle geluid kunt vermijden, is het verstandig in ieder geval voor een zo dicht mogelijke schutting te kiezen. Dicht betekent dat u voor tuinschermen kiest, die totaal geen doorkijk hebben. Bovendien kunt u ook het beste een extra hoge schutting plaatsen. De normale hoogte is 180 cm, kiest u voor een schutting van 200 cm hoog, dit is de wettelijk toegestane maximale hoogte in de achtertuin, dan kan dit ook geluid dempen.

Geïmpregneerd hout

Wanneer u een schutting gaat laten plaatsen, dan kunt u het beste kiezen voor een schutting van geïmpregneerd hout. Dat betekent dat het hout minder snel vlam kan vatten en ook zal de schutting minder snel gaan werken. Er is dan met een speciale vloeistof op het hout ingespoten.