Poortdeur - Hoveniersbedrijf de Rooij Poortdeur - Hoveniersbedrijf de Rooij

Poortdeur

Poortdeur

Een poort is een opening die toegang geeft tot een ruimte omgeven door muren of een hek. Poorten kunnen gebruikt worden om te controleren wie er in en uitgaat.

In de oudheid en de middeleeuwen werden stevige verdedigingsmuren rond een stad of kasteel gebouwd. In deze muren waren 1 of meerdere poorten. De poorten werden afgesloten door middel van deuren en vaak ook door een valhek van hout of ijzer. Voor de poort lag vaak een gracht net een valbrug of ophaalbrug die vanaf de poort kon worden neergelaten en weer opgehaald met behulp van kettingen of touwen. Bovenop de poorten van een stads- of kasteelmuur werden vaak 1 of meerdere torens gebouwd om dit zwakke punt in de verdediging extra te verstevigen.

Gelukkig hoeven we ons tegenwoordig niet meer zo extreem te beveiligen tegen ‘de vijand’. Vandaag de dag is het voldoende om uw terrein af te sluiten met een poortdeur. Wanneer mensen kiezen voor een deur in hun schutting, poort of carport, kiezen ze met grote regelmaat voor 1 bepaalde poortdeur. Dat is de hardhouten poortdeur. De keuze valt vaak daarop omdat een poort, carport of schutting met een zo een poortdeur, degelijk en stijlvol wordt afgesloten.

Kleinere kans op inbraken

Mede omdat, wanneer een hardhouten poortdeur op een stalen gegalvaniseerd frame is bevestigd, dit stevig is en het verkleint de kans op inbraken. Door de combinatie van een goede constructie en sterk hang- en sluitwerk, is uw huis beter beveiligd tegen ongenode gasten. Daarnaast geeft een hardhouten poortdeur u een stuk privacy doordat u uw privéterrein afschermt.

Een hardhouten poortdeur heeft daarbij ook nog eens een robuust en strak uiterlijk. Het is niet alleen een functionele oplossing, maar tegelijkertijd ook een mooie oplossing. Het natuurlijke materiaal en de stevige constructie hebben daadwerkelijk een meerwaarde voor uw woning. Daarnaast is hardhout oersterk en gaat het tientallen jaren mee.