Plantenbak - Hoveniersbedrijf de Rooij Plantenbak - Hoveniersbedrijf de Rooij

Plantenbak

Plantenbak

Waarom een plantenbak?

Wanneer er geen of weinig mogelijkheden zijn om planten in de grond te planten zoals op een dakterras of balkon, zijn plantenbakken of bloempotten vaak een oplossing. Ook mensen met een voorkeur om hun tuin onderhoudsvrij te maken, kunnen met leuke planten in plantenbakken makkelijk meer sfeer in de tuin brengen.

Het zijn echte eyecatchers

Dat zijn ze tegenwoordig! Dat was vroeger wel anders, toen waren de plantenbakken niet zo modieus. Nu zijn ze op een balkon of terras beeldbepalend. Ze zijn goed af te stemmen op de rest van het meubilair.

Maak van een plantenbak een tuintje

Er zijn tegenwoordig grote plantenbakken te koop, of heel simpel zelf te maken. U kunt er veel kanten mee op. Maak er bijvoorbeeld een kruidentuintje van. Of breng met 1 of 2 jarige bloeiers meer kleur in de tuin. Zo kunt u elk jaar opnieuw experimenteren met verschillende soorten planten. Liever minder werk? Zet er mooie verschillende vaste planten in. Verschillende hoogtes of bodembedekkers staat er mooi ‘tuintje’.

Verschillende hoogtes plantenbakken

Door met verschillende hoogtes te werken, creëert u diepte en dimensie in de tuin. Zeker voor de wat kleinere tuin of balkon is een smallere hoge plantenbak erg leuk om het optisch groter te laten lijken. Door het trapsgewijs af te laten lopen, creëert u hoogte en diepte. Een mini tuintje!

Voordelen van een plantenbak

Wat ook fijn is van verschillende potten en plantenbakken, is dat u heel gemakkelijk uw terras of tuin knusser maakt. Bij veel visite maakt u het weer ruimer. Natuurlijk pakt u een grote bak niet zomaar op. Maar met wat kleinere potten is het zo gedaan. Ook als u geen winterharde planten heeft staan, zet u ze gemakkelijk weer binnen. Ook is een plantenbak of bak weer bestendig. Vaak zijn ze vorst bestendig, waardoor ze het hele jaar buiten kunnen blijven staan.