Pergola - Hoveniersbedrijf de Rooij Pergola - Hoveniersbedrijf de Rooij

Pergola

Pergola

Waarom een pergola?

In elke tuin kan een pergola en zal het prachtig staan. Het geeft veel voordelen. Als zomers de zon hoog aan de hemel staat en het flink warm is, biedt de pergola bescherming tegen de hitte maar ook tegen de felle zonnestralen. Ook geeft het de tuin diepte en dimensie. U kunt er een schaduwdoek aan ophangen en dat scheelt weer een parasol in de tuin.

Hoe wordt de pergola gemaakt?

Een pergola bestaat uit palen met een aantal dwarsbalken. Meestal staat de pergola ‘los’ in de tuin. Maar de pergola kan ook goed aan een tuinhuis, blokhut of aan huis zelf bevestigd worden. Zo loopt de huiskamer nog even door in de tuin. Een pergola laat zich heel makkelijk aanpassen, groot, klein, hoog of toch iets lager het kan. Ook achteraf kan een pergola makkelijk aangepast worden.

Houten pergola

Wij werken voor een pergola graag met hout. Robuuste en stoere kastanje rondpalen bijvoorbeeld. U kunt ook kiezen voor hardhout of Douglas. Douglas kan alleen niet in de grond. Dit omdat het dan snel verrot door optrekkend vocht.

Wat kunt u met de pergola?

U kunt de pergola laten begroeien doormiddel van verschillende soorten klimplanten of bijvoorbeeld door een druif. Het geeft een romantische uitstraling en u plukt er ook nog eens de vruchten van. Doordat een pergola geen dak of wanden heeft, geniet u elk moment van de dag van verschillende soorten licht inval.

Onderhoud en levensduur van een pergola

Aan de pergola zelf hoeft u niets te doen. De tijd dat de pergola meegaat is afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Als u de pergola laat begroeien met klimplanten, zult u deze moeten begeleiden met leidraad. Ook zult u zo nu dan moeten snoeien en tegen de herfst zal er wat blad afval zijn. Als u zich er niet aan stoort, kunt het blad- en snoeiafval in een hoek vegen. De diertjes zullen u dankbaar zijn. Met het lente zal de hoop flink gebruikt zijn en waarschijnlijk ook al bijna verteerd.