Organische tuin - Hoveniersbedrijf de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Bij ons zit u altijd goed als het aankomt op het realiseren van de meest persoonlijke, unieke en bijzondere tuinen. Een van de mogelijkheden is het laten aanleggen van een organische tuin. Bij een organische tuin draait alles om de natuur zelf, het gaat erom dat de natuurlijke vormen terug te vinden zijn in de tuin.

Wat is een organische tuin?

Wat kunt u verwachten van zo’n type tuin? En waarom zou u voor deze tuin moeten kiezen? Lees verder om hier achter te komen, dit is precies wat wij u vandaag willen laten zien!

Natuurlijke vormen

Organische tuin laat de natuur zijn gang gaan
In de organische tuin mag de natuur zijn gang gaan

Hierboven hebben we al kort benoemd wat een organische tuin is, maar het is toch handig om hier wat beter bij stil te staan. Een organische tuin is een tuin die bekend staat om de natuurlijke vormen. Waarschijnlijk weet u al wel dat er in de natuur niets kaarsrecht groeit. Alle bomenparken waar dit wel zo lijkt zijn dan ook met de hand aangelegd, hier heeft de natuur zelf weinig mee te maken. Dit terwijl het juist zo mooi is om de natuurlijk sierlijke vormen terug te zien in de natuur.

Wanneer u kiest voor een organische tuin zullen wij aandacht besteden aan de natuurlijke groei, hierdoor krijgt de tuin een bijzondere uitstraling met zich mee. De planten kunnen op verschillende plekken groeien, dit maakt het zo mooi om te zien.

Ontzettend veel mogelijkheden

Als het aankomt op tuinieren en het aanleggen van een organische tuin is alles mogelijk. Dat is dan ook gelijk het leuke aan een organische tuin. Door de natuurlijke vormen zal er bij iedereen een ander resultaat ontstaan. Dit ziet er toch veel mooier uit dan een tuin waarin alles recht is, waarin alles lijkt op de andere tuinen bij u in de buurt?

Realisatie van iets unieks

De organische tuin maakt het mogelijk om echt iets unieks te realiseren, hiermee laat u zien dat u niet bang bent om het anders aan te pakken. Het handigste is om een afspraak in te plannen voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek gaan wij uw tuin analyseren om te kijken welke planten er geplaatst kunnen worden en wat er mogelijk is. Dankzij deze grondige en professionele uitvoering weet u zeker dat het een tuin zal worden die aan al uw verwachtingen zal kunnen voldoen.

De voordelen

Iedere organische tuin heeft haar eigen vorm
Iedere organische tuin heeft haar eigen vorm

Kiest u ervoor om een organische tuin aan te laten leggen dan zult u meerdere voordelen ondervinden. Deze voordelen strekken van meer comfort tot aan een betere ecologische voetafdruk. De belangrijkste voordelen kunt u hieronder vinden:

  • U laat de natuur zijn gang gaan

Het belangrijkste voordeel van het laten aanleggen van een organische tuin is dat u de natuur zijn gang kunt laten gaan. Dit zorgt ervoor dat u bij kunt dragen aan een schoner, duurzamer en groener Nederland. Naarmate meer mensen dit doen is het mogelijk om het grondwater beter af te laten stromen en om de temperaturen te laten dalen in ons land. Een mooi voorbeeld is de verkiezing van de beste levende tuin van Nederland.

  • Uw tuin zal volstromen met leven

Kiest u ervoor om een organische tuin aan te laten leggen dan zal u zeker weten dat er voldoende leven terug te vinden zal zijn in de tuin. Dieren worden nu eenmaal aangetrokken tot de tuinen die het meest lijken op de ‘echte natuur’. Door de natuur zijn gang te laten gaan en door diervriendelijke planten te laten plaatsen zal ook u veel leven kunnen toevoegen aan uw tuin.

  • U kunt ontspannen in uw persoonlijke tuin

Door de natuurlijke vormingen zal uw tuin een stuk meer beschut zijn dan wanneer alles kunstmatig recht wordt gemaakt. Het grote voordeel hiervan is dat u in staat zult zijn om op een prettige manier gebruik te maken van de tuin, zonder dat iedereen dit ziet. Dit draagt bij aan een hoge mate van comfort en gemak bij u in de tuin.

Samen met ons om de tafel

Als u graag meer te weten wilt komen over het aanleggen van een organische tuin dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We gaan met veel plezier met u om de tafel zitten om in kaart te brengen wat er allemaal mogelijk zou zijn voor de organische tuin. Tijdens het kennismakingsgesprek zetten we al uw eisen en wensen even op een rijtje, zo weten we waar de tuin aan moet voldoen. Voor een impressie van onze werkzaamheden zit u hier op de site overigens goed. In ons portfolio kunt u op een eenvoudige wijze inzien wat u van ons kunt verwachten. Laat ons u helpen om de natuur een handje te helpen en om uw tuin om te toveren tot een echte bron van leven.