Ons groene hart: de kunst van groene ruimtes creëren - Hoveniersbedrijf de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Ons Groene Hart: De kunst van groene ruimtes creëren

Als hoveniersbedrijf met een passie voor groen, doen we meer dan alleen tuinaanleg. Met onze liefde voor groen streven we naar het creëren van sfeervolle groene ruimtes, die zowel functioneel als ecologisch zijn. Naast het aanleggen van prachtige tuinen, zijn we ook gespecialiseerd in functionele bestrating of erfafscheidingen die perfect past bij een natuurlijke omgeving.

Meer dan alleen planten

Een goed voorbeeld hiervan is het aanleggen van paden naar de poort of schuur en terrassen waar gezellig gegeten kan worden met vrienden en/of familie. Hoewel we tuinen niet volledig dichtstraten – omdat dat tegen onze natuur ingaat en beter overgelaten kan worden aan stratenmakers – straten we deze onderdelen wel in de tuinaanleg, functionele bestrating leggen die de tuin verrijkt en niet overneemt. 

Daarbij kiezen we voor het betere alternatief. Er zijn zoveel duurzamere oplossingen voor het ouderwetse ‘Chinees’ hardsteen op de markt verkrijgbaar. Wij kiezen bewust voor minder bestrating in de tuin en daarbij voor een betere keuze. Zo mag bestrating gewoon aanwezig zijn in groene buitenruimtes. 

Maatwerk en sedumdaken

Een veranda aan het water of in de tuin, een tuinhuis, schuur of blokhut: wij draaien onze hand er niet voor om. Om een extra vleugje biodiversiteit toe te voegen, maken we het geheel af, met een sedumdak. Dit is niet alleen goed voor de tuindieren, maar ook voor uw portemonnee en het milieu. Sedumdaken isoleren, zijn brandvertragend en verlengen de levensduur van het dakleer. Zo vergoot je simpel en snel de vierkante meters groen.

De kunst van groene ruimtes creeren - begeleiding tuinproject - hoveniersbedrijf de rooij
De kunst van groene ruimtes creeren - natuurlijke border - Hoveniersbedrijf de rooij

Natuur inclusieve tuinaanleg

Bij alle elementen van een tuinaanleg, streven we naar de meest duurzame aanpak. We bekijken wat het betere alternatief is, dat niet alleen in uw voordeel werkt, maar ook voor de natuur. Natuur inclusieve tuinaanleg, onze bestrating laat water goed door en onder onze schuttingen vinden egels een veilige doorgang. Aanbrengen van natuurondersteunende elementen zoals een takkenril of stammenwand. Daarnaast verrijken we de tuin met waardevolle planten. De liefde voor groen, dieren en een heerlijke tuinbelevenis heeft de focus binnen ons bedrijf. We streven naar een levendige groene ruimtes waar mens en natuur samenleven.