Onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen - Hoveniersbedrijf de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Een onderhoudsvriendelijke tuin laten aanleggen?

Heel wat mensen zouden het prettig vinden om te tuinieren, echter heeft lang niet iedereen hier genoeg tijd voor. Het jammere is dat veel mensen hierdoor afzien van de aanleg van een groene tuin, ze denken dat ze hier geen tijd voor hebben. Dit is echter maar deels waar, het is namelijk goed mogelijk om een tuin aan te leggen die onderhoudsvriendelijk is. Een onderhoudsvriendelijke tuin kan prima planten bevatten, echter zal het een selectie aan bepaalde planten zijn. Wij kunnen u hier mee helpen, door te kiezen voor onze onderhoudsvriendelijke tuinen zal ook u zonder al te veel onderhoud een groene tuin kunnen realiseren.

De juiste beplanting

Om een onderhoudsvriendelijke tuin te realiseren is het dus van belang om de juiste selectie aan planten te zoeken. Bij een onderhoudsvriendelijke tuin zal er bijvoorbeeld vaak gekozen worden voor de gesloten beplanting. Deze beplanting zorgt ervoor dat onkruid niet meer zo snel zal kunnen groeien in de tuin.

Bodembedekkers

Kleine Maagdenplam paarse bloemen en bedekt de bodem
Kleine maagdenpalm als bodembedekker

Hier kunnen bijvoorbeeld bodembedekkers erg handig zijn. Deze zien er mooi uit en zorgen ervoor dat uw tuin niet geheel zal verloederen. Bodembedekkers zijn zeer laag groeiende planten die zich kunnen vermeerderen met behulp van uitlopers. Dit zorgt ervoor dat er een groot gebied in de tuin bedekt zal worden met deze bodembedekkers. Aangezien deze uitlopers een groen tapijt vormen, kan onkruid lastiger nestelen en/of groeien door de vloerbedekking heen. Geranium Rozanna en Kleine Maagdenpalm zijn een aanwinst voor de onderhoudsvriendelijke tuin. Lees meer over bodembedekkers.

 

Hagen

Naast de keuze voor planten op de grond is het mogelijk om te kiezen voor relatief onderhoudsvriendelijke hagen. Dit zijn speciale hagen die u maar een keer zal hoeven knippen, hierdoor kunt u aanzienlijk veel tijd besparen. Zo kan een taxushaag ideaal zijn om de onderhoudswerkzaamheden tot een minimum te brengen. Een klimophaag kunt u zelfs een jaar overslaan met snoeien. Daarbij heeft klimop weinig verzorging nodig. Ideaal voor in een groene en toch onderhoudsvriendelijke tuin.

Sterke planten

Waar we tevens naar zullen kijken is naar de sterkte van de plant. Door te kiezen voor de stabielere soorten planten zal u zeker weten dat deze overeind zullen blijven staan wanneer het wat meer waait. Kies als basis beplanting enkele (flinke) heesters die hun blad niet verliezen zoals olijfwilg, mahoniestruik, hulst of skimmia. Hierdoor hoeft u niet meer tussentijds alles zelf op te ruimen, ook dit scheelt weer een hele hoop onderhoud. Zo kunnen wij bijvoorbeeld gelijk volwassen bomen laten plaatsen, dit zorgt ervoor dat u niet meer hoeft te wachten totdat alles vol groeit is. Laat ons u helpen om de juiste beplanting te vinden voor in uw onderhoudsvriendelijke tuin. Maak een afspraak met onze beplantingsspecialist.

Waarom kiezen voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Er zijn verschillende redenen waarom een onderhoudsvriendelijke tuin een uitstekende optie is om voor te gaan. Op de eerste plaats zal u aanzienlijk veel tijd besparen. Hierdoor kunt u alsnog een groene tuin realiseren, zonder dat u hiervoor iedere week in de tuin hoeft te werken. Daarnaast zorgt een onderhoudsvriendelijke tuin ervoor dat u minder zal hoeven bukken. Door de beperkte hoeveelheid aan onkruid krijgt u hierdoor niet meer te maken met vervelende plekken in de tuin die moeten worden ontdaan van onkruid. Helaas is onderhoud niet te voorkomen, maar we kunnen wel zorgen dat het tot een minimum wordt beperkt. Onze hoveniers kunt u op afroep inschakelen om het onkruid te verwijderen. Daarnaast kunnen ze ook het snoeien van de planten verzorgen. Lees meer over tuinonderhoud.

Voordelen van groen

Ook is het zo dat u door middel van een onderhoudsvriendelijke tuin kunt zorgen voor een zeer natuurlijke tuin. Door de bodembedekkers hun werk te laten doen en door deze te laten groeien zal uw tuin uitgroeien tot een echt paradijsje. Dankzij de grotere hoeveelheid aan groen zal u hierdoor in staat zijn om meer leven aan te trekken en om te zorgen voor een oase van rust. Door de vele voordelen die een groene en onderhoudsvriendelijke tuin met zich meebrengt is dit een uitstekende investering om te maken voor u thuis.

Wist u dit?

“De prijs van een woning stijgt met 10% als de woning in het groen ligt.”

“De aanwezigheid van groen zorgt onder andere voor 25% minder depressies, 15% minder migraine en 23% minder astma/COPD.”

Kiezen voor een professional

Het grote voordeel van onze diensten is dat u aanzienlijk veel tijd zal kunnen besparen. Wanneer u zelf aan de slag gaat om de geschikte beplanting te zoeken zal u veel langer bezig zijn. Krijgt u daarmee het gewenste resultaat een tuin die makkelijk te onderhouden is? Daarnaast weet u waarschijnlijk niet echt waar u moet beginnen. Kies voor een specialist om ervoor te zorgen dat u snel en eenvoudig voorzien zult zijn van een onderhoudsvriendelijke tuin. Door onze beplantingsspecialisatie in combinatie met onze enthousiasme zal iedereen in staat zijn om een sfeervolle tuin te laten realiseren.

Onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen door hovenier
Onze beplantingsspecialist geeft advies over onderhoudsvriendelijke beplanting

Laat ons u helpen

Mocht u nu zelf ook graag een onderhoudsvriendelijke tuin willen realiseren of wilt u graag wat meer informatie vinden over onze diensten dan kan dit natuurlijk. Op deze site vindt u een hele hoop informatie die u kunt gebruiken bij het maken van uw afweging. Ook ziet u hier onze contactinformatie staan, deze kunt u gebruiken om een afspraak te maken. Tijdens deze afspraak bekijken we wat u graag wilt en wat er allemaal mogelijk is. Door dit in kaart te brengen hebben wij een houvast waar we mee aan de slag kunnen gaan. Voor dat u het weet zal u voorzien zijn van een heerlijke tuin, zonder dat u hiervoor zelf als echte tuinier aan de slag hoeft.