Ode aan Muskuskaasjeskruid - Hoveniersbedrijf de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Muskuskaasjeskruid, ook wel de Malva moschata, is een van de meest prachtige soorten planten die je maar in de tuin kunt zetten. Deze plant is ontzettend vaak terug te vinden in graslanden en bermen, hierdoor is het een plant met een rijke inheemse achtergrond. Deze mooie kruiden zullen door de roze bloempjes zeker opvallen tussen alle andere planten in. Hierdoor is het een leuke plant om toe te voegen als afwisseling.

 

 

Makkelijk te onderhouden

De Malva moschata heeft een voorkeur voor een ondergrond met voldoende vocht. Dit is dan ook de reden dat deze plant veel te vinden is op grazige en licht beschaduwde plaatsen. Door het onderhoudsvriendelijke karakter is dit een plant die in vrijwel iedere tuin zou kunnen groeien, hierdoor is het een must om te hebben.

Eigenschappen

De Malva moschata maakt onderdeel uit van de Kaasjeskruidfamilie. Dit is natuurlijk wel te zien aan de drie-bladerige bijkelk die we op de plant kunnen zien. Door deze kelkjes is de plant niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens ideaal ter opvulling. De bladeren zelf zijn veerspletig gedeeld.

Border in inspiratietuin Hoveniersbedrijf de Rooij met Geranium Rozanne, Hedera, Malva moschata, Campanula en Mahonia
Border in inspiratietuin Hoveniersbedrijf de Rooij met Geranium Rozanne, Hedera, Malva moschata, Campanula en Mahonia

Verspreiding

Het leuke aan de Malva moschata is dat dit een van de soorten planten is uit de Kaasjeskruidfamilie die echt helemaal is doorgedrongen vanuit de tropen tot in het noorden van Europa. Uiteraard met een beetje hulp van de mens, hij is niet zomaar hier terecht gekomen. De soort plant kan ideaal worden aangeplant binnen de rest van de tuin. We beschouwen hem in Nederland als een cultuuropvolger, die te vinden is op de meest bijzondere plekken in de natuur.

Niet voor niets dat de Malva moschata zo’n mooie en prettige plant is voor in de tuin. Dankzij de vrolijke uitstraling en het makkelijk te onderhouden karakter van de plant is dit een goede aanwinst voor in de tuin. De plant is zelfs terug te vinden in het grootste tuininspiratiepark van Nederland, de tuinen van Appeltern.

Wilt u ook weten welke beplanting u in uw tuin kunt aanplanten of wilt u graag dat wij dit voor u verzorgen? Wij komen graag bij u langs voor een beplantingsconsult op maat!