Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Nieuwsbrief – NL Greenlabel – april 2017

Nieuwsbrief – NL Greenlabel heeft een stuk gewijd aan ons hoveniersbedrijf. In haar nieuwsbrieven laten zij u onder andere kennis maken met duurzame en groene bedrijven, die buitenruimtes willen vergroenen.

Duurzame professional Hoveniersbedrijf Rens de Rooij

Hoveniersbedrijf Rens de Rooij is sinds 2015 aangesloten bij NL Greenlabel als NL Professional. Natuur en beplanting staan centraal bij dit hoveniersbedrijf. Hun passie voor groen proberen ze over te brengen op hun klanten. Het gebruik van verantwoorde materialen en meer groen neemt een prominente plek in hun tuinen en parken. Rens de Rooij gaat verder dan alleen advies geven over de beste keuzes voor de klant. Zo rijden ze in energiezuinige auto’s, hebben ze hun motorisch gereedschap ingeruild voor elektrisch gereedschap en worden de accu’s hiervan opgeladen door energie van eigen zonnepanelen. Maak hier kennis met Hoveniersbedrijf Rens de Rooij.

NL Greenlabel

Lodewijk Hoekstra, Nederlands bekendste tuinman (Eigen Huis & Tuin) en landschapsontwerper Nico Wissing, zijn de oprichters van NL Greenlabel, een platform voor bedrijven en organisaties die de buitenruimte blijvend willen verduurzamen. Lodewijk & Nico: ‘Onze drijfveer is om een buitenruimte te creëren waarin het goed leven is en waarin de toepassing van duurzame materialen en producten vanzelfsprekend is. Het doel van NL Greenlabel is om zo de footprint van de inrichting van de buitenruimte te verminderen en de buitenruimte meetbaar te verduurzamen. Ga voor meer info naar www.nlgreenlabel.nl

Vogel en vlindervriendelijke tuin

Wilt u een vogel- en vlindervriendelijke tuin laten aanleggen onze hoveniers kunnen u in geuren en kleuren vertellen hoe u een paradijs voor deze dieren kunt maken. Enkele belangrijke elementen zijn minimaal 60% groen en aangeplant met inheemse beplanting. Deze planten hebben een natuurwaarde in plaats van alleen sierwaarde en komen uit de omgeving. Inheemse planten bevatten veel voedsel zoals insecten en andere organisme waar de vogel en vlinder van leeft. Deze planten bieden ook veiligheid en broedgelegenheid. Lees meer over de vogel en vlindervriendelijke tuin.