Nieuwsbrief 16 - september 2017 - Hoveniersbedrijf de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Nieuwsbrief 16 – september 2017

We hopen dat u kunt terugkijken op een heerlijke zomer waarin u met veel plezier van uw tuin heeft genoten! Een tuin die uitnodigde om veel buiten te zijn en die uw zintuigen heeft geprikkeld. Met nieuwsbrief 16 informeren wij u graag over het laatste nieuws binnen ons bedrijf en geven we u tips om uw tuin groen en levendig in te richten of te houden.

Een terugblik op: ‘Ruil een tegel voor een tuinplant’

De actie ‘ruil een tegel voor een tuinplant’ was een groot succes. De vele belangstellenden konden op de groene inspiratiemiddag van zaterdag 1 juli een tuintegel inruilen voor een bij- en vlindervriendelijke plant. Bezoekers konden hiervoor ook een kijkje nemen in onze inspiratietuin. Ook tuinontwerpster Renée Noppen was bij ons aanwezig om de bezoekers te informeren over een diervriendelijke tuin. Tevens was de organisatie ‘Bollenstreek hout’ aanwezig om te laten zien wat je zoal kunt maken van de bomen die in de Bollenstreek gekapt worden. Natuurlijk kon u rekenen op ons advies hoe u uw tuin of balkon groen en diervriendelijk in kunt richten.

Operatie Steenbreek

Wij sloten hierbij aan bij de landelijke campagne ‘Operatie Steenbreek’. Deze campagne heeft als doel om de verstening in ons land tegen te gaan. Te veel steen gaat ten koste van de biodiversiteit en zorgt voor een negatieve klimaatverandering. Minder stenen en meer groen betekent dat meer vogels, insecten en andere dieren een veel beter leefmilieu hebben.

De diervriendelijke tuin

U vindt bij onze nieuwsbrief een informatiefolder over een diervriendelijke tuin. Wist u bijvoorbeeld dat een diervriendelijke tuin minder onderhoud nodig heeft? Dieren houden niet van verstening en het netheidscomplex in de hedendaagse tuin. Geef ze liever een tuin waar ze wat kunnen scharrelen tussen de planten en bladeren. Dat scheelt u dan weer het verwijderen van het meeste blad in de tuin.

Inheemse planten

Inheemse planten zijn favoriet en een aanwinst in uw tuin. Ze bieden aan de vogels voedsel, veiligheid en broedgelegenheid. U leest in de bijgesloten folder tips over hoe u diverse vogels naar uw tuin kunt lokken. Maar ook hoe u voldoende beschutting voor bijen, vlinders en andere nuttige insecten kunt creëren.

Kleurenpalet

U krijgt naast de informatiefolder bij deze nieuwsbrief ook weer een zakje bloemenmengsel toegestuurd. Wij hopen dat het u net als vorige keer veel plezier zal geven. Dat u kunt genieten van de rode klaprozen, paarse korenbloem en vergeet de zachte roze Franse silene niet. Deze bloemen geven uw tuin een geurig en kleurig gezicht. Een prachtig kleurenpalet, een lust voor uw oog. Daarnaast doet u tegelijkertijd de vlinders en bijen ook weer een groot plezier!

Tuinonderhoud najaar

Heeft u dit najaar hulp nodig bij het tuinonderhoud? Wij helpen u graag! Denk hierbij aan het snoeien van de beplanting, verwijderen van onkruid, het scheren van hagen, heesters uitdunnen, verjongingssnoei toepassen of uw coniferen in een vorm snoeien. Tevens kunnen wij uw beregeningssysteem loskoppelen en doorspuiten. Dit zorgt voor een langere levensduur.

Voor specifieke vragen kunt u altijd bij ons terecht. Wij staan graag voor u klaar.