Nieuwsbrief 15 - maart 2017 - Hoveniersbedrijf Rens de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Nieuwsbrief 15 – maart 2017

Nieuwsbrief 15 daarmee willen wij u op hoogte brengen van de ontwikkelingen binnen ons hoveniersbedrijf. Daarnaast geven wij u graag advies over groene daken en tuinonderhoud. Mocht u specifieke tuinvragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.

Groene daken: biodiversiteitspakket

In januari zijn wij aanwezig geweest bij de NL Greenlabel netwerkbijeenkomst. Het evenement werd gehost door de tv-hovenier Lodewijk Hoekstra en gehouden op een bijzondere locatie, namelijk in het Interface Awarehouse. Het gebouw bevindt zich in Scherpenzeel, op een van de meest duurzame tapijtproductielocaties ter wereld en is een concreet voorbeeld van duurzaam ontwerp en bouw.

Die dag hebben wij kennis mogen maken met diverse nieuwe duurzame en groene producten waaronder het biodiversiteitspakket voor groendaken. Het pakket is zorgvuldig samengesteld met De Vlinderstichting. De producten hebben een gunstige invloed op het leefklimaat van vogels, vlinders, bijen en andere insecten. Het biedt nestgelegenheid, beschutting en voeding. Het pakket is eenvoudig toepasbaar voor iedere dak eigenaar. Meer weten over een duurzaam groen dak? Neem contact met ons op.

Voorjaarsbeurt: gazon verticuteren

Het vroege voorjaar is de beste periode om uw gazon eens een flinke onderhoudsbeurt te geven. Door met regelmaat uw gazon te verzorgen blijft deze mooier en langer gezond. Uw gazon heeft niet het eeuwige leven, na gemiddeld 8 jaar dient deze vervangen te worden.

Buiten het maaiwerk, kantsteken en bemesten dient het gras geverticuteerd te worden. Het nut van verticuteren is dat de oude viltlaag en het mos wordt verwijderd uit de grasmat. Ook zorgt het verticuteren ervoor dat de grond weer belucht wordt. Daarnaast worden de worteltjes van het gras doorgesneden, het gras wordt hierdoor gestimuleerd om nieuwe uitlopers te maken. Na circa 6 weken ziet het gras er groener en voller uit.

Bloemenweide: kleurrijk bloemenmengsel

Bij deze nieuwsbrief 15 ontvangt u van ons een zakje bloemenmengsel om eenvoudig uw bloemenweide te creëren. Waarom een bloemenweide? Dat geeft een sfeervolle en kleurrijke toevoeging aan uw tuin. Naast een mooi aanzicht heeft een bloemenweide een meerwaarde voor vlinders, bijen en vogels. Met de vlinder- en bijenpopulatie gaat het zeer slecht door onder andere het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Ruim driekwart van onze landbouwproducten is namelijk afhankelijk van deze bestuivers. Zonder vlinders en bijen geen fruit, koffie en groenten. Het is erg belangrijk om deze dieren een beetje te helpen.

U heeft van ons de eerste stap naar een mooie bloemenweide ontvangen en de volgende stap is aan u!

Met vriendelijke groet,

Hoveniersbedrijf Rens de Rooij
Rens, Maartje, René, Marco, Jimmy, Dylan en Robbie

Wilt u ook een gratis zakje kleurrijk bloemenmengsel ontvangen, laat het ons weten. Op=Op!