Nieuwsbrief 14 - december 2016 - Hoveniersbedrijf Rens de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Nieuwsbrief 14 – december 2016

Beste klant/relatie,

Met deze nieuwsbrief willen wij u op hoogte brengen van de ontwikkelingen binnen ons hoveniersbedrijf. Daarnaast geven wij u graag duurzaam advies. Mocht u specifieke tuinvragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.

15-jarig jubileum

In januari 2001 startte Rens de Rooij met zijn hoveniersbedrijf. Vanaf jongs af aan wist hij al wat hij wilde worden: hovenier. Als 4-jarige had hij zijn ‘eigen stukje tuin’ bij zijn ouders. Dat groeide snel uit tot een grote moestuin op het volkstuinencomplex Vossepolder in Hillegom. Nog steeds geniet Rens van alles wat groeit en bloeit. Dit enthousiasme brengt hij over op zijn team. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een vast, hecht team van zeven groenliefhebbers.

Accumachines

In de afgelopen periode hebben wij veel van onze machines die op bandstof werkten vervangen door accu-exemplaren. Onder andere onze heggenscharen en bladblazers werken nu op elektriciteit die wordt opgewekt door zonnepanelen op ons bedrijfspand. Een duurzame stap vooruit en bovendien produceren deze accumachines veel minder geluid.

FSC tropisch hardhout en Douglas hout
Met Lodewijk Hoekstra, tv-hovenier en oprichter van NL Greenlabel, hebben wij over het keurmerk FSC een interessant gesprek gehad. FSC is op zich een goed initiatief en draagt bij aan de instandhouding van bossen op een duurzame wijze overal ter wereld. Er zijn enkele kanttekeningen, zeker als het gaat om tropisch hardhout:

– In sommige delen van de wereld wordt gesjoemeld met het FSC-keurmerk.
– Het keurmerk zegt niets over de behandeling, de verwerking en het transport van het hout.
– Veel vraag naar tropisch hardhout zorgt voor onnodige druk op oerwouden.
– Vaak is tropisch hardhout niet perse nodig en zijn er alternatieven ook van Nederlandse bodem.

Ons advies: vermijd tropisch hardhout als het kan. Kiest u er toch voor, let dan op het FSC-keurmerk. Europese producten als alternatief jagen de lokale economie aan en dragen bij aan innovatie!

Eén van de duurzaamste Europese houtsoorten is Douglas, ook wel Europees hardhout genoemd. Dit product is in opmars en een goed alternatief voor FSC tropisch hardhout.

Kerstgeschenk: doosje Pierre bonbons

Wij willen u een doosje Pierre bonbons aanbieden. Chocolaterie Pierre is een begrip in Hillegom en omstreken en heeft sinds kort een winkel geopend in Haarlem. Voorzie de bijgevoegde voucher van uw naam en adresgegevens en lever deze in bij Chocolaterie Pierre te Haarlem of Hillegom.

Prettige feestdagen

Het team van Hoveniersbedrijf Rens de Rooij wenst u fijne kerstdagen en een groen 2017!

Met vriendelijke groet,
Hoveniersbedrijf Rens de Rooij
Rens, Maartje, René, Marco, Jimmy, Dylan en Robbie