Levende tuin altijd iets te beleven - Hoveniersbedrijf de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Levende tuin altijd iets te beleven!

Als het aankomt op tuinen zal iedereen iets anders voor ogen hebben. De een wil het strak hebben, de ander geeft meer om de natuurlijke groei van de planten. Voor de mensen die echt willen zorgen voor een tuin vol met dieren en leven is een levende tuin de beste optie. Wij zijn er voor u voor het laten aanleggen van deze tuin. Dit maakt het mogelijk om binnen no time een duurzame tuin te vinden die de natuur een handje kan helpen. Tijd om hier meer over te weten te komen!

De tuin van uw dromen

Citroenvlinders in een levende tuin
Citroenvlinders in een levende tuin

We zien dat er steeds meer mensen kiezen voor een levende tuin. Dit is natuurlijk een ontzettend goede ontwikkeling, als het aan ons ligt dan kan Nederland niet groen genoeg zijn. Voordat wij deze tuin zullen gaan aanleggen bekijken wij eerst samen wat u graag terug zou willen zien in de tuin. Doordat iedereen andere dromen heeft zal echt iedere tuin persoonlijk zijn. Wilt u bijvoorbeeld meer leven in uw tuin aantrekken, zoals bijvoorbeeld bijen en vlinders? Of wilt u graag een plekje waar de egels zich kunnen verstoppen? Voor de tuin van uw dromen is er meer dan genoeg om uit te kiezen, wees dan ook niet bang om groot te dromen.

Hoeveel kost een levende tuin

Voordat we ingaan op de belangrijkste pijlers van een levende tuin is het van belang om even stil te staan bij de prijs. Om meer inzage te krijgen in het totaalplaatje voor het aanleggen van de tuin is het verstandig om een indicatie of opgave aan te vragen. Zoals we al even kort hebben aangestipt is het realiseren van een levende tuin een zeer persoonlijke klus, afhankelijk van uw wensen kan dit zowel een grote als een kleinere klus zijn. Een groene tuin is zeker niet duurder dan een standaard tuin. Door een afspraak te maken en door samen met ons om de tafel te gaan zitten zullen we kunnen bekijken wat wij voor u zouden kunnen betekenen.

De pijlers van een levende tuin

Voor het aanleggen van een levende tuin zal er naar een aantal pijlers worden gekeken. Deze pijlers spelen altijd de centrale rol in de tuin, dit zijn dan ook de elementen die zijn terug te vinden in een levende tuin:

Slapende egel tussen de bladeren in levende tuin
Slapende egel tussen de bladeren
  • Bodem – Voor de bodem draait het om de grond in de tuin zelf. De bacteriën, schimmels, insecten en regenwormen in de grond zullen ervoor zorgen dat de planten de noodzakelijke stoffen hebben om te kunnen groeien.
  • Dieren – Een levende tuin is goed te herkennen aan de vele dieren de er te vinden zijn. Hier moet u onder andere denken aan vogels, vlinders, bijen en overige insecten. Ook egels kunnen terug te vinden zijn in een levende tuin.
  • Energie – Planten zorgen voor een verkoeling van de omgeving. Dit is dan ook de reden dat energie is opgenomen binnen de levende tuin. Door meer groen toe te voegen is het mogelijk om de stijging van de temperaturen in ons land een halt toe te roepen.
  • Voedsel – We zien de laatste tijd steeds meer voedsel wat thuis wordt gekweekt. Dit kan natuurlijk uitstekend in een levende tuin, in deze tuinen zijn alle voedingsstoffen te vinden waarmee de gewassen en planten kunnen groeien. Zo kunt u prima thuis in de tuin tomaten, frambozen, courgettes e.d. kweken.
  • Water – Laatste pijler binnen een levende tuin is het water. Door te kiezen voor een levende tuin zal u ervoor zorgen dat vogels in de buurt altijd over voldoende water zullen beschikken. Niet alleen onze gevleugelde vrienden, maar ook insecten en andere tuindieren hebben water nodig. Tevens zorgt het water voor een zeer rustgevend gevoel.

Personaliseren van de pijlers

Wij helpen u met veel plezier om deze vijf pijlers bij u in de tuin terug te laten komen. Uiteraard letten wij altijd goed op wat u graag wilt terugzien in de tuin. Dit maakt het mogelijk om de tuin te personaliseren en af te laten stemmen aan de hand van uw wensen. Zo bent u voorzien van de meest unieke tuin die u maar kunt laten maken.

Appels plukken in de levende tuin
Appels plukken in de levende tuin

Maak vandaag nog een afspraak

Wilt u nu meer weten over het proces van het aanleggen van een levendige tuin dan raden wij zeker aan om hier even op de site rond te kijken. Hier kunt u namelijk snel en eenvoudig alle informatie vinden die van belang kan zijn bij het realiseren van de levende tuin. Samen met u zullen we bekijken wat er mogelijk is en wat u graag zou willen realiseren. Door te kiezen voor een levende tuin bent u in staat om de natuur net even wat dichterbij te halen.