Kinderen in het groen zijn gelukkiger - Hoveniersbedrijf de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Kinderen in het groen zijn gelukkiger

De voordelen van een groene omgeving voor kinderen

Groene omgevingen, zoals parken, bossen en tuinen, zijn belangrijk voor kinderen. Ze bieden een plek om te spelen, te ontdekken en te leren. Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen in het groen gelukkiger zijn. Ook als ze opgroeien in een groene omgeving heeft dat een aantal voordelen, zowel fysiek als mentaal.

Fysieke voordelen

Kinderen-in-het-groen-zijn-gelukkiger-wilgen-Hoveniersbedrijf-de-rooij

Kinderen die in een groene omgeving opgroeien, zijn gelukkiger en gezonder dan kinderen die in een meer verstedelijkte omgeving opgroeien. Ze hebben een lagere kans op obesitas, hart- en vaatziekten, diabetes en astma.

Ook bevorderd het de motorische ontwikkeling van kinderen. Ze hebben meer kans om te klimmen, te rennen en te spelen, wat goed is voor hun spieren en botten.

kinderen-in-het-groen-Opa-en-kleindochter-in-de-tuin-hoveniersbedrijf-de-rooij

Mentale voordelen

Kinderen die in een groene omgeving opgroeien, zijn gelukkiger en hebben een beter zelfbeeld. Ze hebben ook een lagere kans op stress, angst en depressie.

Het kan kinderen ook helpen om te ontspannen en te ont stressen. Ze bieden een plek om te spelen en te ontdekken, wat goed is voor hun creativiteit en probleemoplossend vermogen.

Ook scholen zouden meer aan vergroening kunnen doen. Groene schoolpleinen zijn bij hitte stukken koeler dan versteende pleinen. Ook is het lesgeven buiten veel leerzamer en gezonder.

Kinderen-opgroeien-in-het-groen-appels-plukken-Hoveniersbedrijf-de-Rooij
Kinderen-in-het-groen-zijn-gelukkiger-kind-op-onderzoek-hoveniersbedrijf-de-rooij.
Kinderen-in-groen-zijn-gelukkiger-plukt-appel-hoveniersbedrijf-de-rooij

Sociale voordelen

Groene omgevingen bevorderen de sociale ontwikkeling van kinderen. Ze hebben meer kans om contact te maken met andere kinderen en volwassenen, wat goed is voor hun sociale vaardigheden.

Kinderen in het groen; het biedt ze een plek om samen te spelen, te leren en te groeien. Ze helpen kinderen om zich verbonden te voelen met de natuur en met de wereld om hen heen.

Tips voor ouders

Als ouder kun je, je kinderen helpen om te profiteren van de voordelen van een groene omgeving.

  • Neem je kinderen mee naar het park, het bos of de tuin.
  • Laat ze spelen in de natuur.
  • Leer ze over de natuur.
  • Maak van de natuur een onderdeel van je dagelijks leven.
  • Door je kinderen bloot te stellen aan een groene omgeving, help je ze om gezonder, gelukkiger en succesvoller te worden.