Je ziet ze niet en je hoort ze niet. Behalve als ze schaterlachen.

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

We wisten wat we wilden: zo’n prachtige Engelse tuin. Je kent ze wel, van die oogstrelende tuinen die ieder seizoen charmant zijn; waar de ene bloeiende plantengroep de andere opvolgt. Een tuin die op heerlijke manier rommelig is; gestructureerd in haar chaos. We hadden reeds gedetailleerde schetsen gemaakt samen met een vriend van ons; wisten welke beplanting we op welke plek wilden hebben. Daarbij hebben we uiteraard rekening gehouden met de optimale standplaatsen van de specifieke soorten. We hebben veel tijd gestoken in het uitzoeken van beplanting die een zeer aantrekkelijke werking heeft op insecten, egels en vogels. Dat vinden we belangrijk omdat we op positieve manier willen bijdragen aan de vergroening van onze omgeving. Helemaal in een tijd van verstedelijking en gejaagdheid. Veel mensen willen een onderhoudsarme tuin, en dat snap ik ook. We willen allemaal zoveel doen tegenwoordig en uitgebreid tuinonderhoud maakt daarvan vaak geen deel uit. Wij willen bewuster leven; meer in contact staan met de natuur. Juist in een verstedelijkt gebied. We kijken weliswaar nog steeds tegen een schutting aan, maar binnen die schutting is het kunstwerk vol leven. Wij hadden het canvas en Hoveniersbedrijf Rens de Rooij heeft schilderij gemaakt.

We zijn trouwens bij hen terecht gekomen via Google. We zochten een hovenier die gespecialiseerd is in natuurlijke tuinen. De website van Rens de Rooij straalt dat uit. Niet alleen de site, bleek later. Álle jongens bleken een visitekaartje te zijn van het bedrijf; hebben veel verstand van zaken. Zo hebben ze in overleg met ons ontwerpwijzigingen doorgevoerd die beter resultaat geven. Ze zijn heel attent en werken opvallend netjes. Je ziet ze niet en je hoort ze niet. Behalve als ze schaterlachen. De onderlinge band en communicatie is dus heel goed. Deze jongens zijn keiharde werkers met een gouden instelling. Dat is precies de reden dat zij ook het onderhoud mogen doen van onze tuin. We steken graag zelf de handen uit de mouwen, maar extra hulp op z’n tijd is erg prettig. Hierdoor kunnen wij -ook in deze dynamische levensfase- genieten van een goed verzorgde levendige tuin. Onze vorige tuin was een heel praktische tuin voor drukke mensen: weinig leven en daardoor weinig onderhoud. Dat wilden we anders. Als ik nu van ons huis naar buiten loop, dan hoor ik vogels kwetteren, zie ik hoe bijen en vlinders dansen tussen de bloemen en ruik ik kruiden waarvan ik Rens nog even moet vragen welke dat ook alweer zijn. 😉

Mocht je overwegen om je tuin te verlevendigen, dan is het zeker de moeite waard om een afspraak te maken met Rens. Wij laten dit hoveniersbedrijf in ieder geval niet meer gaan [lacht].