Hovenier Helpt 2017 - Meld u snel aan! - Hoveniersbedrijf Rens de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Hoveniersbedrijf Rens de Rooij doet mee aan ‘Hovenier Helpt 2017’

Dit najaar doet Hoveniersbedrijf Rens de Rooij uit Hillegom mee aan Hovenier Helpt 2017. Dit landelijke initiatief is in het leven geroepen om hulpbehoevende mensen te ondersteunen in hun groene (tuin)omgeving. Tijdens de actieweek, van 25 tot en met 30 september, zetten ruim 350 hoveniers in het gehele land zich belangeloos in.

Hovenier Helpt – Groen doen is Goed doen!

Rens de Rooij, namens Hoveniersbedrijf Rens de Rooij, vertelt: ‘Toen we door de organisatie werden benaderd voor deelname waren we gelijk enthousiast. Met ons bedrijf proberen we zoveel mogelijk maatschappelijk betrokken te zijn. We vinden het erg leuk dat we vanuit ons vakgebied een steentje kunnen bijdragen aan de samenleving. Gedurende een week gaan we ons dan ook geheel belangeloos inzetten voor mensen die om uiteenlopende redenen niet in staat zijn hun eigen tuin of groene omgeving te kunnen onderhouden.’

Voortuin vergroenen

In 2016 hebben wij een versteende voortuin in Hillegom vergroend en dat is precies een tuinproject dat bij onze bedrijfsvisie past verteld Rens. Wij houden van sfeervolle tuinen, die bijdragen aan een groene omgeving waar dier en mens vrolijk van wordt. In een groene en diervriendelijke tuin valt namelijk altijd iets te beleven.

Voorwaarden voor deelname

Rens vervolgt: ‘Een ieder kan een project indienen. Of het nu gaat om de buurvrouw op leeftijd die haar heg niet meer kan snoeien of opa die moeite heeft om zich voort te bewegen op het verzakte tuinpad. De organisatie heeft slechts een paar voorwaarden gesteld voor deelname. Het project moet in één dag zijn uit te voeren en materialen worden niet geleverd.’

Projecten kunnen via de website of per e-mail tot uiterlijk 1 september worden ingediend. Begin september worden vervolgens de projecten bekend gemaakt die gekoppeld zijn aan een hovenier en dus worden uitgevoerd. Tijdens de editie van 2016 werden ruim 200 projecten ingediend. Een groot deel hiervan werd belangeloos uitgevoerd door een hovenier uit de regio.

Initiator

Hovenier Helpt is een initiatief van TuinKeur. TuinKeur wil met Hovenier Helpt 2017 maatschappelijke betrokkenheid van de hoveniersbranche stimuleren. Tevens is het initiatief opgezet om de veelzijdigheid van de hovenier te promoten. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een enthousiaste groep partners. Het betreffen allen partijen die breed aanwezig zijn in de hoveniersbranche en maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel hebben staan.

Meer informatie over het project is te lezen op www.hovenierhelpt.nl. Projecten kunnen via de website worden aangemeld of via aanmelden@hovenierhelpt.nl.