Hekwerk - Hoveniersbedrijf de Rooij Hekwerk - Hoveniersbedrijf de Rooij

Hekwerk

Hekwerk

Waarom een hekwerk?

Veel mensen willen een afscheiding en het is ook gewenst bij gemeente om te laten zien waar de erfafscheiding is. Een hekwerk kan gebruikt worden om een afscheiding te maken van een erf of bedrijventerrein. De meest belangrijke en veelvoorkomende reden bij het plaatsen van een hek is veiligheid. Bij bedrijven wordt er om het terrein vrijwel altijd een stevig hekwerk geplaatst om ongewenste bezoekers tegen te gaan.

Beveiliging van huis door hekwerk

Een hekwerk kan u een veiliger gevoel thuis geven. Wanneer u er namelijk voor kiest om een hekwerk rondom uw huis te laten plaatsen, dan zal dit inbrekers afschrikken. Wel is het aan te raden dat u kiest voor sterk hekmateriaal. Ook is het voorwaarde dat het hek minstens 1,5 hoog is. Dit om inbrekers af te schrikken maar het ze ook heel moeilijk te maken. Ongewenst bezoek kan zo minder makkelijk over het hek klimmen, wat u een veiliger gevoel geeft. Maar ook loslopende honden zullen niet of niet gemakkelijk bij u op het terrein of tuin komen. 

Hekwerken bijna onderhoud vrij

De meeste (sier)hekken worden altijd gecoat. Deze coating laag zorgt ervoor dat het niet mogelijk is dat uw hekwerk gaat roesten. De verf, die door de coating laag, permanent op het hekwerk blijft zitten. Hierdoor heeft uw hekwerk een zeer lange levensduur. De aanschaf van een (sier) hekwerk, kunt u zien als een éénmalige grote uitgave, waar u lang plezier van heeft.

Onderhoud van het hekwerk

Het enige onderhoud dat u zelf kunt doen, is het schoonmaken van uw hek. Dit is echter alleen nodig indien uw hekwerk vies is geworden en wanneer het regenwater niet het hekwerk schoon spoelt. Indien dit het geval is, kunt u ervoor kiezen om uw hekwerk even af te spuiten of met lauwwarm water de borstelen. 

Lagere verzekering kosten door hekwerk

Heeft u voor een hekwerk gekozen dat is bedoeld voor de beveiliging van uw huis? Dan kunt u nog wel eens een fikse korting krijgen op uw inboedelverzekering. De bond van verzekeraars heeft voor deze korting, in samenwerking met de politie, een aantal eisen gesteld waaraan uw hekwerk moet voldoen. Vraag uw verzekering naar de voorwaarden.