Groene daken - Hoveniersbedrijf de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Wij zijn dealer…

Sinds dit jaar zijn wij trotse dealer van Groen Dak Compleet. Dit concept sluit naadloos aan bij onze visie; Nederland nog groener maken door middel van groene daken. In stedelijke gebieden is er maar vaak weinig ruimte voor groen. Het oogt zowaar alsof je in een betonnen jungle woont, met alleen maar stenen en donkere schuttingen. De praktische oplossing voor meer kleur en meer groen? De prachtige sedummatten van Groen Dak Compleet.

Fluitje van een cent

Veel mensen denken dat het een heel karwei is om het dak te voorzien van sedum. Maar wij bewijzen het tegendeel. Met een kant-en-klaar pakket heeft u binnen een paar uur uw dak van bijvoorbeeld uw schuur, overkapping, garage, carport of aanbouw voorzien van een prachtig stukje groen. In combinatie met de hele straat maakt u uw buurt een stuk groener en duurzamer. Leer in dit artikel alles over de voordelen van een sedumdak.

Met een minimale investering verlengt u namelijk niet alleen de levensduur van uw dak maar u draagt ook bij aan een duurzaam milieu. Voorheen was het meestal wel een behoorlijke klus om sedum op een dak te plaatsen. Maar die tijd is voorbij, dankzij de handige sedumtrays ‘place ’n go’ van Groen Dak Compleet heeft u binnen een paar uur het dak bedekt met een prachtig laagje sedum. Durft u zelf het dak niet op? Wij als officieel dealer kunnen deze werkzaamheden voor u uit handen nemen. Ook kijken wij graag als professional met u mee naar wat er nog meer mogelijk is.

Sedumdak op aanbouw van woning in Hillegom

Voordelen van groene daken

Een groen dak kent een veelvoud aan voordelen op zowel economisch, ecologisch en als maatschappelijk vlak. Denk onder andere aan water-retentie, luchtzuivering, een lagere omgevingstemperatuur, warmteregulatie, energiebesparing en méér biodiversiteit. Uiteindelijk voelt iedereen zich prettiger in een groene, levende omgeving dan een grauwe en grijze omgeving. We sommen graag even de belangrijkste voordelen van groene daken voor u op;

  • Oogt bijzonder mooi
  • Weinig onderhoud
  • In diverse gemeentes kunt u subsidie krijgen
  • Schonere lucht
  • Creëert waardevermeerdering pand
  • Verlengt levensduur van uw dak(en)
  • Veelvoud aan milieuvoordelen
  • Vermindert omgevingsgeluid

En zo zijn er nog een tiental interessante voordelen, waaronder een verhoogt gevoel van well-being, meer sociale interactie in de wijk en biedt het groene dak een brandwerende laag. Alleen al om de veiligheid zou u een groen dak kunnen overwegen!

Een eigen groen dak

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en wilt u meer weten over de aanleg van groene daken? Op onze website vindt u hier meer informatie over groene tuinen. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen om te zien wat wij voor u kunnen betekenen. Maakt u uw omgeving ook een stukje groener?