Groene en levende tuin - Hoveniersbedrijf de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Groene en levende tuin

Wat is eigenlijk een groene en levende tuin?

 

Stel, u komt net thuis. Hoe heerlijk is het dan om uw tuin binnen te stappen en omringd te worden door groen en leven? Een tuin waar beweging in zit, die er letterlijk om vraagt meer buiten te zijn. Een tuin die uw fantasie prikkelt. Dat is de tuin die wij maken, omdat deze niet alleen bijdraagt aan uw geluk, maar ook iets teruggeeft aan de natuur en het milieu.

U kunt uw tuin relatief eenvoudig groen en levendig maken. Denk hierbij aan de volgende eigenschappen:

nummer 1

Inheemse planten en bomen

Inheemse planten en bomen trekken insecten en dieren aan. Kies bijvoorbeeld voor een eikenboom, die voedsel en leefruimte biedt aan ruim 400 organismen, in plaats van een palmboom, welke slechts mooi is voor het oog. En nee, insecten zijn niet alleen maar lastig. Ze hebben een functie in ons milieu en dus ook in de tuin. Daarnaast is het prachtig, al die beweging.

nummer 2

Waterelementen

Maak ruimte in uw tuin voor water middels een vijver, waterval of vogelbadje. U heeft daarmee direct zoveel leven in de tuin. Mooi om naar te kijken maar ook heerlijk om mee bezig te zijn.

vlek_1
nummer 3

Niveauverschillen

Het aanbrengen van niveauverschillen maakt uw tuin levendig en speels. Daarnaast trekt elk niveau andere dieren en insecten aan, waardoor er overal iets te zien is. Bekijk hier wat de diverse mogelijkheden zijn. 

nummer 4

Materiaalsoorten

Door bewust te kiezen voor materiaalsoorten die niet schadelijk zijn voor het milieu, kunt u ook iets teruggeven aan de natuur. Geïmpregneerd hout bijvoorbeeld bevat allerlei chemische middelen om de levensduur te verlengen. U kunt dan beter kiezen voor Douglas hout of eikenhout. Lees hier meer over welke materialen beter zijn voor het milieu.

nummer 5

‘Afval’

Er is een grote kans dat hetgeen u ziet als afval, gebruikt kan worden om uw tuin groen en levendig te maken. Denk bijvoorbeeld aan het neerleggen van dood hout, om insecten aan te trekken. Of het gebruiken van compost om de grond vruchtbaar te maken.

 

Groene en levende tuin