Groendak, wat doet het en wat heeft u eraan. Lees wat het kan doen.

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Groendak

Groen of sedum-dakbedekking

Planten op het dak. Dat lijkt in eerste instantie een beetje ongebruikelijk, maar het is heel modern. Steeds meer mensen nemen een groen dak van sedum. Waarom? Groen is niet alleen mooi, maar ook goed voor de biodiversiteit. Het isoleert ook goed, waardoor u in de winter minder hoeft te stoken, omdat het warmer blijft. In de zomer blijft het lekker koel, omdat de zon niet direct op het dak schijnt. De planten op een groen dak zorgen er zelf voor dat de temperatuur nooit boven de 37 °C uit stijgt.

vlek_1

Voordelen van een groen dak

Een groen dak is een goede keuze voor iedereen die graag economisch, ecologisch en maatschappelijk bewust is. Niet alleen is het een mooi gezicht, ook heeft het allerlei praktische voordelen. Zo houdt een groen dak bijvoorbeeld water vast, zorgt het voor een schonere lucht en verhoogt het de biodiversiteit. Groene daken zorgen voor klimaatbestendige en natuur-inclusieve gebouwen. Naast de praktische voordelen brengt een groen dak ook een veel prettiger gevoel met zich mee. Het is niet alleen mooi om op uit te kijken, maar het biedt ook vele voordelen zoals; waterberging, warmteregulering, geluidsisolatie, luchtzuivering en bevordering van biodiversiteit. Niet alleen een groen dak van sedum kan mooi zijn, wat dacht u van kruiden op uw dak of een plantendek dat speciaal geselecteerd is voor bijen en vlinders?

Hoveniersbedrijf-de-Rooij-Groen-dak-daktuin
 • Levensduur dakleer verlengen, tot wel 25 jaar
 • Groen dak zorgt voor waardevermeerdering
 • Fijnstof wordt omgezet van CO2 naar zuurstof
 • Wateropvang d.m.v. sponswerking, water wordt langer vastgehouden, voor een langzamere afvoer
 • Minder snel lekkage
 • Zorgt voor een erosie-werende bovenlaag 
 • Isolerende werking
 • Een groen dak isoleert tegen warmte en geluid
 • Het sedum-dak werkt brandvertragend
 • Warmte regulering
 • Planten absorberen tot wel 50% van het zonlicht
 • Positief effect op zonnepanelen, een groen dak levert meer rendement
 • Een groen dak is snel aan te leggen, de trays zijn makkelijk te hanteren en bewerken.
 • Mogelijke subsidie vanuit de gemeente
 • Weinig onderhoud

Leverancier van groene daken

hoofdpagina - sedumdak op schuur- hoveniersbedrijf de rooij

 

Wilt u een groen dak laten aanleggen? U bent bij ons aan het juiste adres. Door middel van sedum-cassettes of vegetatiematten verlengen wij uw tuin met groen. Nieuwsgierig hoe dat er uit kan komen te zien? Maak dan een afspraak om u te laten informeren.

Duurzaam voor het dak en goed voor het welzijn

Omdat planten het hemelwater op een natuurlijke manier afvoeren, heeft u minder last van lekkage op het dak. Het hemelwater wordt langer vastgehouden, waardoor er een langzamere afvoer is. Hierdoor gaat uw dak weer langer mee. Waardoor een sedum-dak zichzelf weer terug verdient.

Ook de zon kan minder goed direct op het dak schijnen. Hierdoor heeft u weinig last van temperatuurschommelingen. Door meer groen in uw leefomgeving te hebben, verbetert dit uw welzijn en; ‘een beter welzijn betekent ook een beter healing environment’.

vlek_2

Onderhoud sedum-dakbedekking

Veel werk aan een sedum-dak? Nee! U hoeft alleen één of twee keer per jaar het dak op om het sedum te ontzien van onkruid, mos, blaadjes, takjes en eventuele onregelmatigheden, als dat aanwezig is. Eventueel het sedum, planten, gras of kruiden voeding geven houdt het sedum-dak op peil.

Verschillende groene daken

Bij een intensief sedumgroen-dak kiest u er voor om het dak als een tuin te beschouwen. Een tuin waar u af en toe komt om planten en bloemen te verzorgen of om zelf even uit te rusten na een lange dag. Intensieve groendaken worden ook wel daktuinen genoemd. Een extensief groen dak laat je eigenlijk gewoon zijn gang gaan. Daar komt u zelf eigenlijk niet. Het groen gaat zijn eigen weg en u heeft heel weinig onderhoud.

Waar past een groen sedum-dak? Eigenlijk op vrijwel alles. Bijvoorbeeld een schuurtje, blokhut of tuinhuisje. Zelfs op een carport of uitbouw zou je een groen dak kunnen toepassen, maar net zo goed op een flatgebouw.

Hoveniersbedrijf-de-Rooij-Groen-dak-sedum-

Een groen dak

Bijdrage aan de biodiversiteit

Een bijdrage aan de biodiversiteit klinkt positief, maar wat betekent dat precies? Als je biodiversiteit letterlijk zou vertalen betekent het afwisseling van leven. Het is de variatie van planten en dieren op onze aarde die onze natuur in balans houdt. Samen leveren zij ons wat wij nodig hebben voor ons bestaan. Ruimte maken voor diverse planten én dieren is dus belangrijk voor de natuur en uiteindelijk ook voor ons. De aanleg van een groen dak draagt bij aan het behoud van de balans in de natuur. Daar gaat ons groene hart sneller van kloppen.

Enthousiast geworden en wilt u graag advies op maat ontvangen voor de aanleg van een groen dak? Of wilt u een afspraak met ons maken? Neem dan nu contact met ons op.

Groot en laag insectenhotel met houtblokken