Een tuin voor bijen en vlinders - Hoveniersbedrijf de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Boekenwurmen opgelet!

Op 9 januari is het nieuwe boek van Albert Vliegenthart verschenen.

Albert is ecoloog bij de Vlinderstichting. Hij heeft jarenlang ervaring met activiteiten voor het beschermen en lokken van bijen, libellen, vlinders en andere insecten. Letterlijk ‘een tuin voor bijen en vlinders creëren’ heeft hij hoog in het vaandel staan!

 

Dit boek laat zien hoe je van je eigen tuin een fijne leefomgeving voor insecten kunt maken. De reden van dit boek is dat het niet goed gaat met de bijen en vlinders. In Nederland staat 70% van de 71 vlindersoorten op de rode lijst, bij de bijen zit er 55% van de 539 soorten in de gevarenzone.

 

Maar we kunnen er iets aan doen! En dat is makkelijker dan men soms denkt.Diervriendelijke tuin Hoe? Dat leest u hieronder:

 

In de afgelopen 25 jaar is de hoeveelheid aan insecten met ruim 75% gedaald. Al eerder hebben wij hier een artikel aan gewijd. Wij vinden het erg belangrijk dat de populatie van insecten weer gaat groeien. Dit is van belang voor het ecologisch evenwicht, maar ook de groei van planten en bloemen.

 

Het boek ‘Een tuin voor bijen en vlinders’ bevat informatie over nuttige dieren, goede plantcombinaties en eenvoudige maatregelen om vlinders, bijen en andere insecten naar je tuin, patio of balkon te lokken. Wat voor tuin u ook heeft, iedereen kan deze nuttige beestjes een thuis geven. Tevens bevat het boek prachtige foto’s en beeldmateriaal van mensen uit het hele land. Ook wij hebben onze bijdrage geleverd door middel van foto’s uit onze showtuin.

 

U kunt dit boek nu bestellen. Klik op de link om naar de website van Vivara te gaan. U steunt hiermee dit goede doel en u heeft een prachtig boek voor in uw collectie!