Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Stel je voor, iedere ochtend loop je met een warme kop thee jouw nieuwe tuin in. Je ziet een dromerige hangmat en een oase aan kleur; overal zijn bloeiende bloemen. Je hoort het gezoem van bijen en ziet wat vlinders fladderen. Je neemt alles in je op: kleuren, geuren, dieren… Je realiseert je hoe fijn het is, hier, in jouw tuin. Het lijkt wel vakantie. Ik ben de gelukkige eigenaar van zo’n vakantiegevoel in eigen tuin. Mijn droom is door Hoveniersbedrijf Rens de Rooij werkelijkheid geworden en daar geniet ik elke dag van.

Aanleg vakantietuin

Al enkele jaren voordat wij onze tuin lieten aanleggen, verliep ons tuinonderhoud via Hoveniersbedrijf Rens de Rooij. Onze tuin is altijd een belangrijk deel van ons leven geweest; we besteden er veel tijd in. Toen wij ervoor kozen om onze ‘vakantietuin’ te laten aanleggen, wisten wij eigenlijk al dat wij dit door het hoveniersbedrijf van Rens wilden laten doen. Waarom? Omdat het team veel parate kennis heeft, ze bijzonder gepassioneerd zijn over hun werk en een service bieden waar menigeen een voorbeeld aan kan nemen. Van het ontwerp tot de afronding, iedere betrokkene doet actief mee en is nauwkeurig, precies en enthousiast.

Enthousiasme werkt aanstekelijk

De aanleg van onze tuin verliep heel soepel. Aanvullend op het ontwerp kwamen de jongens ter plekke op ideeën om de tuin nog mooier te maken. Ik werd intensief betrokken bij het proces en het enthousiasme van de jongens is zo aanstekelijk, dat ik de hele transformatie met veel plezier beleefd heb. Rens zelf is een aantal keer persoonlijk langs gekomen om te kijken of alles goed verliep. Dat waardeerde ik enorm. Niet alleen voel ik mij als opdrachtgever heel serieus genomen, ook houdt dit de onderlinge verstandhouding prettig. Ik hoefde immers zelf geen sturing te geven. Wat ook erg fijn was, is dat de jongens iedere dag alles netjes opruimden. Alles werd keurig aangeveegd, opgeborgen en aan de kant gelegd. Keurig!

Veel geleerd

Tijdens de oplevering liep Rens met ons door de hele tuin om uit te leggen welke beplanting het team precies had aangeplant, welke insecten dit aantrok en hoe wij alles moeten verzorgen. Wij kennen inmiddels alle eigenschappen van de diverse planten in onze tuin en welke aantrekkingskracht ze hebben op dieren. We hebben veel geleerd en vinden het waardevol bij te kunnen dragen aan vergroening. Enige tijd na aanleg is Rens langs gekomen om wederom samen met ons door onze tuin te lopen. De planten die niet goed aangeslagen waren, werden vrijwel direct vervangen. Wat een service! Het is fijn om zulke kennis en toewijding te zien, zelfs na afloop.

Bijdragen aan een iets groenere planeet

Onze tuin is voor ons een stukje vakantie. Vanuit onze dromerige hangmat, waar wij afgelopen zomer veel tijd in hebben doorgebracht, zien wij een prachtige oase van kleur; er staat altijd wel iets in bloei. Vakantiegevoel. Onze tuin straalt passie uit; in alles zie je het harde werk van de toegewijde hoveniers terug. Ze maakten voor ons ook een op maat gemaakte kast voor al ons gereedschap. Deze is zowel praktisch al fraai; het past bij de tuin en we maken er dankbaar gebruik van. Onze tuin is trouwens eco- en diervriendelijk. Voor ons is dat belangrijk, want door middel van onze tuin hopen wij bij te dragen aan een iets groenere planeet. Wij maken ruimte voor de broodnodige torren en bijen op dusdanige manier dat we nog genoeg ruimte hebben voor onszelf. Zonder de unieke aanpak van Hoveniersbedrijf Rens de Rooij was dit niet gelukt. Wij zijn heel blij met het resultaat.

Marianne Jongen