Eco hovenier - Hoveniersbedrijf de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Eco hovenier

Eco hovenier

Hovenier die gespecialiseerd is in ecologische tuinen

Eco hovenier de Rooij begrijpt echt het ecologisch evenwicht van een tuin. Zo hebben onze tuinen een diversiteit aan inheemse plantensoorten, trekken wilde bijen, vlinders, vogels en zelfs egels aan. Een belevenis voor kinderen en onderhoudsvriendelijk. Er ontstaat een echte harmonieuze samenwerking tussen planten en dieren door het creëren van een stukje natuur in de tuin. 

Een tuin aanleggen kan vrijwel iedereen, maar een tuin aanleggen die in overeenstemming met de natuurlijke verhouding tussen de omgeving en de organismen die erin leven, is voor zeer weinig hoveniers weggelegd.

vlek_1

Waarom een eco hovenier?

Omdat het bijzonder veel kennis vereist van ecologische processen en andere specialistische kennis op gebied van ecologisch hovenieren. Kennis die wij dankzij onze enorme passie voor natuurvriendelijk hovenieren van nature opdoen en met liefde overdragen.

Kennis die veel verder gaat dan louter de schoonheid van een plantsoort. Die gaat over bodemsamenstellingen en leefomgevingsbehoeften van dieren. Over specifieke omgevingsinvloeden, het gedrag van planten en dieren bij bepaalde weersomstandigheden. Maar ook de wisselwerking tussen diverse planten, planten & dieren en dieren onderling op elkaar. Dat allemaal op een manier die past bij de tuinwensen van klanten, hoe gevarieerd die ook mogen zijn.

Bezoek inspiratietuin

Onze ecologische inspiratietuin wordt druk bezocht door vele tuindieren. Wilt u deze natuurlijke omgeving bezoeken? 

Positieve effect

In een ecologische tuin onderhoudt het systeem zichzelf; de tuin is zelfvoorzienend en symbiotisch. Dat laatste betekent dat verschillende soorten organismen op gunstige wijze samenleven. Er is een natuurlijke balans tussen plant en dier, waar de mens de positieve vruchten van plukt.

Dit heeft een aantal grote voordelen, namelijk:

  • het positieve effect op de lokale biodiversiteit
  • de verbetering van de beleving en de esthetiek van de tuin
  • het onderhoudsvriendelijk karakter ervan

Die onderhoudsvriendelijkheid verrast overigens veel van onze klanten. Nog steeds heerst -helaas- de hardnekkige gedachte dat natuurvriendelijke tuinen verworden tot woekerende onkruidweides. Maar juist het tegenovergestelde van die overtuiging is waar:

Lees meer over het positieve effect van een eco tuin onder de foto's
Hoveniersbedrijf-de-Rooij-putter-eet-zaden-van-distelbloem
blog-eco-hovenier-border-hoveniersbedrijf-de-rooij
vlek_2

Een ecologische tuin geeft geen inspanning, maar pure ontspanning

Dan nog een waardevolle bijkomstigheid van een ecologisch aangelegde tuin: u heeft er direct profijt van. Zo planten wij toekomstbestendige beplanting aan: duurzaam en omgeving gebonden. Doordat inheemse en streekgebonden plantsoorten een zeer grote aantrekkingskracht hebben op -eveneens streekgebonden- dieren, leeft een tuin direct op. 

Wij kunnen alleen al met de keuze voor beplanting het voedselaanbod voor vogels, solitaire bijen en vlinders gevarieerder en rijker maken. Zo zorgen we ervoor dat een tuin ieder seizoen wat te bieden heeft voor mens én dier. De positieve effecten daarvan reiken veel verder dan uw perceelgrens. Wat uw tuin waardevol maakt voor de hele omgeving. Soms ontkomen we echter niet aan het gebruik van beplanting die in een andere regio gekweekt is. Ook in dat geval zorgen we ervoor dat we de juiste omstandigheden scheppen waarop geaard kan worden.

Wij creëren tuinen: passend in de natuur, de omgeving en bij uw wensen. Overweegt u uw tuin te laten (her-)aanleggen en wilt u daarbij bijdragen aan de verbetering van de biodiversiteit, dan durven wij te zeggen: bij ons bent u aan het juiste adres.

Wilt u vrijblijvend de schoonheid, kleur en levendigheid ervaren van een ecologisch aangelegde tuin in een bepaald seizoen, kom dan eens kijken in onze showtuin. U kunt hiervoor een afspraak met ons maken. Wij ontvangen u graag.