Net dat beetje extra! - de dynamische tuin - Hoveniersbedrijf de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Duurzaam gedoe

Eerlijk? Ik had helemaal niets met weelderige, dynamische tuinen; ik hield van strak en keurig. Zo kan ik mij nog goed herinneren dat ik als tiener naar mijn moeder riep: “Hou toch op met je duurzame gedoe!” Ik vond het maar overdreven, die aandacht voor ecologie. Mijn moeder, een groenliefhebber die haar tijd ver vooruit was, vond het dan ook zeer vermakelijk dat ik niet veel later thuiskwam met Rens…

Groene levendige tuinen

Het heeft lang een slecht imago gehad, groene, levendige tuinen. Rommelig, ongestructureerd, zweverig… Dat beeld zat ook bij mij aardig vastgeroest. Inmiddels is dat imago aan het veranderen. In toenemende mate merk ik aandacht voor weelderige en natuurlijke elementen in tuinen. Ook in zeer strakke tuinontwerpen. Prachtig gegroepeerde insect-vriendelijke beplanting, fraai in het ontwerp opgenomen hoekjes met plant-afval ten behoeve van egels en insecten, mooie waterelementen als drink- en badderbron voor vogels… Het is wonderbaarlijk hoeveel leven zich aandient als je bepaalde keuzes maakt.

Showtuin Hoveniersbedrijf de Rooij
Showtuin Hoveniersbedrijf de Rooij

Ecosysteem

Er zit zoveel waarde in groene dynamische tuinen, veel meer dan de meesten van ons zich realiseren.
Met de tuinkeuze die je maakt, maak je het verschil tussen meer of minder natuur. Hoe klein deze keuze ook lijkt. Al die kleine beetjes samen vormen nét dat beetje extra wat nu zo hard nodig is om ons ecosysteem in stand te houden. Ik ben er zeer trots op om daaraan bij te dragen.

Maartjes visie

In de loop er jaren ben ik steeds meer de schoonheid gaan inzien van die weelderigheid. De aantrekkingskracht die het heeft op bepaalde dieren en de levendige dynamiek die dat met zich meebrengt… Ik kan daar zo ontzettend van genieten! Ik krijg er echt een enorme grijns van op mijn gezicht. Had je mij dat 20 jaar geleden verteld, dan had ik je voor gek verklaard. Haha.

Iedereen die zich wil verdiepen in een groene, dynamische tuin, of deze wil ervaren, nodig ik van harte uit in onze showtuin.

Laat je verrassen, elk moment van de dag en ieder seizoen.