Boom verzorging - Hoveniersbedrijf de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Boomverzorger

Boomverzorger

Hoveniers die zijn gespecialiseerd in het onderhoud en verzorgen van bomen

vlek_1

Er zijn veel redenen om een bomenverzorger in te huren. Bomen zijn waardevolle bezittingen die goed onderhouden dienen te worden om gezond te blijven. Ook om de veiligheid in de tuin te waarborgen. Een bomenspecialist heeft de kennis en ervaring om bomen veilig en efficiënt te verzorgen.

Pagina-boomverzorger-Snoeien-Leilinde-met-kraan-hoveniersbedrijf-de-Rooij.

Waarom een bomen specialist?

Enkele van de belangrijkste redenen

Veiligheid: Bomen zijn grote en krachtige natuurelementen en ze kunnen een gevaar vormen voor u, uw huis, tuin en omgeving. Een bomenspecialist heeft de kennis en ervaring om bomen veilig te rooien/kappen, snoeien en te behandelen.

Gezondheid: Bomen kunnen ziek worden, aangetast door plagen of bijvoorbeeld een flinke storm. Een bomenspecialist kan de gezondheid van uw bomen beoordelen en indien nodig onderhouden.

Esthetiek: Bomen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de uitstraling van uw tuin. Een boomspecialist kan u helpen bij het kiezen van de juiste boom, die passend is in de tuin.

Onze boomverzorgers, gespecialiseerd in het verzorgen en eventueel weghalen van bomen

Pagina-Boomverzorger-Roland-hoveniersbedrijf-de-Rooij
Boomverzorger Roland
pagina-Boom-verzorging-klimmen-hoveniersbedrijf-de-rooij
Boomverzorger Wouter
Pagina-Boomverzorger-Ron-hoveniersbedrijf-de-Rooij
Boomverzorger Ron

Een boom kappen of rooien?

vlek_2

Soms is het nodig om een boom weg te halen. Wij kijken altijd eerst, of de boom behouden kan blijven of dat deze ‘gered’ kan worden met de juiste verzorging.

Er zit maar een klein verschil tussen het kappen of rooien van bomen. Deze termen worden dan ook vaak door elkaar gebruikt. Het verschil is niet heel groot, maar zeker van belang om aan de verwachtingen te voldoen van de specialist.

Als we de boom kappen, dan zagen we de boom simpel gezegd om. Vaak op hoogte van het maaiveld. Ook bij woord maaiveld kunnen verwarringen ontstaan. Deze is gelijk aan het aardoppervlak, de oppervlakte waar de boom staat. De stronk en wortels blijven in de grond zitten en zullen te zijner tijd verteren.

Wat is dan bomen rooien?

Het rooien van bomen, moet u denken aan gewassen rooien, bijvoorbeeld uw sla of aardappel uit de grond trekken met wortels en al. Bij bomen geldt dan dat de stronk en zo mogelijk de meeste wortels ook uit de grond worden gehaald. Meestal gebeurt dit met een stobbefrees.

Het verschil zit hem dus, in de stronk laten zitten of verwijderen. Wat voor het werk betekent dat een boom rooien arbeidsintensiever is en er meer machine gebruik en afvoer bij komt kijken.

Dat bepaalt uiteindelijk ook de eindfactuur.

Een boom laten verwijderen is een gevaarlijke klus, een boomspecialist heeft de juiste vaardigheden en materiaal om dit zo veilig mogelijk uit te voeren.

 

Bomen planten, snoeien of verzorgen

Voor het planten of snoeien van bomen hebben bomenspecialisten de juiste gereedschappen en kennis om bomen veilig en efficiënt te planten of te snoeien.

Als u bomen in uw tuin heeft, is het belangrijk om ze regelmatig te laten verzorgen door een bomenspecialist. Dit helpt om eventuele problemen vroegtijdig te ontdekken en te behandelen, waardoor uw bomen gezond, veilig en in toom te blijven.