Bijenhotel - Hoveniersbedrijf de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Bijenhotel gespot

U heeft ze vast wel eens gezien bij iemand in de tuin of wellicht in ‘het wild’; een bijenhotel. Vaak is het een houten ruit gevuld met allemaal kleine elementen zoals buisjes, boomstammetjes en leem. De houten ruit is vaak bevestigd op een kastanjehouten paal zodat het hotel goed in het oog springt. Waarom u ook een bijenhotel zou moeten laten plaatsen? Dat leggen wij hieronder uit.

Bijenhotel in een tuin met diervriendelijke, inheemse beplanting

Help de bij!

Kom ook in actie en help de wilde bij! Dat is namelijk hard nodig, want het gaat niet zo goed met de Nederlandse wilde bijen: de helft van alle 358 soorten is bedreigd. En dat terwijl bijen heel belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening. Van onze eetbare gewassen is 80% afhankelijk van de bestuiving door wilde bijen en andere insecten. Wilde bijen zijn dus cruciaal voor de productie van ons voedsel. De grootste bedreiging waar de wilde bij mee te kampen heeft is gebrek aan voedsel en nestgelegenheid.

Diverse gestapelde bijenhotels

Een bijenhotel in uw tuin

Het plaatsen van een bijenhotel is tevens een leuke manier om het leven van wilde bijen van dichtbij te kunnen volgen. Daarnaast zullen de bijen ter ondersteuning zijn van de beplanting in uw tuin en vice versa. Doordat de bijen in uw tuin op zoek gaan naar nectar zal het een drukte van jewelste zijn, zeker als uw tuin inheemse beplanting bevat. De balans tussen de juiste beplanting en het bijenhotel is zeer belangrijk om een ‘bewoond’ hotel te krijgen. Uw tuin verandert in een bijenhemel als u bijvoorbeeld een groen dak heeft, een moestuintje of wellicht een kruidentuintje.

Knuffelbij

Mocht u bang zijn voor een nest bijen in de tuin, dan kunnen wij u geruststellen; het gaat hier om de solitaire bij. Dat betekent dat deze bij, zoals zijn naam al zegt, alles alleen doet. Deze ‘sociale’ bijen worden ook wel liefkozend knuffelbijen genoemd. Het zijn vriendelijke beestjes die alleen interesse hebben in bloemen. Zijn larven overwinteren in de volgestopte buisjes van het hotel of soms in de zandgrond, dus u hoeft zich niet zorgen te maken over een nest in uw muur of onder de dakgoot. Zodra het voorjaar zich aandient komen de larven uit, vliegen uit en gaan hun eigen weg.

Knuffelbij nestelt zich in een van de holtes van een bijenhotel

Bijenhotel kopen

Wilt u ook graag een bijenhotel in uw tuin, maar weet u niet hoe? Wij plaatsen verschillende types bijenhotels. Het bijenhotel is er in verschillende soorten en maten. Uiteraard kijken wij ook naar de ligging, een bijenhotel moet op de juiste plaats worden geïnstalleerd anders zullen de bijen hun weg hier niet vinden.

Wij werken samen met bijenhotelkopen.nl, een leverancier van bijenhotels die gemaakt worden door mensen die Nieuwe Nederlanders zijn en via deze weg hun doorstroming kunnen vinden in de Nederlandse maatschappij. Hiermee steunt u meerdere goede belangen! Mocht u graag advies willen voor een bijenhotel in uw tuin, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Bijenhotelkopen.nl, de leverancier voor het juiste bijenhotel voor in uw tuin!