Bijeenkomst project Hooghkamer - 03-09-2019 - Hoveniersbedrijf de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Ja u ziet het goed, Lodewijk Hoekstra mocht met Maartje en Mandy op de foto! Eén van Nederlands bekendste hoveniers zag een langgekoesterde wens in vervulling gaan op deze avond.

bijenkomst project hooghkamer

Nieuwbouwproject Hooghkamer

Echter maken we hier een dolletje, en stond alles in het teken van het nieuwbouwproject Hooghkamer in Voorhout. Dit nieuwbouwproject wordt in fases opgeleverd en draait volledig om duurzaam en groen wonen. Dus naast “groene” woningen, wordt er hier ook echt aandacht besteed aan het echte groen. Daardoor worden wij als groene hovenier natuurlijk ontzettend blij! Hieruit volgt een samenvatting van deze informatieve avond;

Lodewijk en Rens informeren

In de hal van zwembad ‘De Wasbeek’ in Sassenheim werden alle huiseigenaren van project Hooghkamer verwelkomt met een kopje koffie of thee en een heerlijk stukje gebak. Ten eerste begon de avond met een kleine introductie van Lodewijk Hoekstra voor NL Greenlabel, Gert-Jan Hanekamp van Heijmans, Mark Rotteveel van de Koninklijke Ginkel Groep en uiteraard Rens de Rooij zelf namens Hoveniersbedrijf de Rooij. Vandaar dat een ieder sprak over zijn expertise en het belang van de keuze voor duurzaam en groen.

Moodboard

Vervolgens mocht ieder huizenblok van project Hooghkamer na de introducties aan een tafel plaatsnemen om zo een moodboard te creëren met ideeën en inspiratie voor hun nog aan te leggen tuin. Iedere tafel werd begeleid door een professioneel van een van de aanwezige partners voor adviezen en tips. Na afloop werden alle tafels besproken en kwamen de meest diverse moodboards voorbij. Toch voor iedereen ontzettend leuk om te zien hoe verrassend een duurzame en groene tuin kan zijn of worden.

Wilt u ook uw tuin groener of duurzamer maken?

Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet;

  1. Stel een wensenlijst samen met alles wat u terug wilt zien in de tuin.
  2. Maak een moodboard door middel van uitgeknipte plaatjes uit tuinbladen of misschien wel reclamefolders. Denk hierbij aan alles wat u mooi vind, zoals een lamp, een detail van een houten balk of een bepaalde beplantingssoort.
  3. Kies voor een type tuin. Heeft u liever een natuurlijke tuin, of juist een tuin voor het hele gezin? Kiezen voor een bepaald type tuin geeft weer zetje in de goede richting voor het selecteren van materialen en beplanting.
  4. Maak een plan en ontwerp voor de tuin. Dit geeft al veel meer body aan de tuin en is goed uit te werken. Heeft u geen idee waar te starten of om dit überhaupt op papier te zetten? Een professional kan dit voor u uit handen nemen en al uw wensen uitwerken in een tuinontwerp.
  5. Een bewuste keuze maken in materialen en beplanting draagt bij aan een duurzame en groene tuin. Kies bijvoorbeeld voor uw lokale leverancier en inheemse beplanting.

Heeft u inmiddels zin gekregen om met uw tuin aan de slag te gaan, maar geen idee waar u moet beginnen? Wij zijn u graag van dienst bij het groener maken en verduurzamen van uw tuin. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.