Beregening - Hoveniersbedrijf de Rooij Beregening - Hoveniersbedrijf de Rooij

Beregening

Beregening

Wat is beregening?

Beregening is in de droge periodes van het jaar als het minder tot niet regent, een aanvulling voor de beplanting in de tuin. Het is het toevoeren van water in plaats van of in plaats van regen. Dit om de beplanting in de tuin goed te laten groeien.

Waar komt beregening vandaag?

Beregening zorgt ervoor dat water uit één bron, bijvoorbeeld uw buitenkraan, een grondwaterput of een regenton precies zo over uw tuin wordt verdeeld zoals u het wilt. Op deze plekken zorgen bijvoorbeeld druppelslangen en sproeiers voor de juiste hoeveelheid water op uw planten en gras.

Soorten beregening systemen

Druppel systeem:

Een druppelsysteem met een druppelslang is geschikt om bodembedekking, dichte beplanting, haagrijen en bomen extra te beregenen. Een druppelslang is een flexibele slang waarmee u zeer snel en eenvoudig een druppelsysteem aanlegt. Een druppelslang heeft een gelijke verdeling van de druppelaars over de druppelslang.

Beregeninginstallatie:


Een beregeningsinstallatie (ook wel sproei-installatie of sprinklerinstallatie genoemd) is een samenspel van verschillende onderdelen, zoals sproeiers, druppelslang, leidingen, afsluiters en een besturingsautomaat. … Zodra de beregening start, komen de sproeiers uit de grond en begint het in uw tuin te ‘regenen’.

Is beregening goed voor de tuin?

Als u elke dag sproeit, worden de planten ‘lui’. De wortels blijven aan de oppervlakte. Als er dan een droge periode aanbreekt, zijn de planten gewend aan veel water, en drogen ze eerder uit. Geef daarom alleen extra water als het meer dan 10 cm onder de grond droog is.

Beregening voor onderhoud

Voor het tuin onderhoud is het belangrijk om regelmatig planten water te geven. Zodat u voorkomt dat planten slecht groeien of zelfs dood gaan. Dit geldt eigenlijk vooral in het eerste jaar. Verder is de beregening en besproeiing noodzakelijk voor gazon onderhoud om ervoor te zorgen dat u geen geel gras krijgt in de zomer.