Beplantingsplan laten maken - Hoveniersbedrijf de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Beplantingsplan laten maken – Heel wat mensen vinden het heerlijk om op een zonnige dag te relaxen in de tuin. Dit is logisch, één worden met de natuur werkt namelijk super ontspannend. Nu is het alleen zo dat niet iedereen weet welke planten er goed groeien en waar er op gelet moet worden bij het aanleggen van een tuin.

Het juiste adres

Gelukkig kan hier verandering in komen, bij ons bent u namelijk aan het juiste adres voor het laten maken van een beplantingsplan voor bij u in de tuin. Wat is dit en wat zijn de voordelen van dit plan? Om hier achter te komen zal u snel verder moeten lezen, we laten het in dit artikel allemaal zien!

Wat is een beplantingsplan?

Goed, laten we maar eens beginnen bij het begin. Wat is een beplantingsplan nu precies? Een beplantingsplan is een plan wat een bepaald doel in de tuin zal realiseren. Hier bedoelen we mee dat de planten worden gekozen om te zorgen voor een bepaald effect. Een beplantingsplan voor iemand die puur een decoratieve tuin wilt realiseren zal er dus anders uitzien dan iemand die graag een duurzame natuurlijke tuin wilt laten aanleggen.

Wat komt er in het beplantingsplan?

Bij het opstellen van een beplantingsplan is het dan ook super belangrijk dat wij in gesprek gaan met u om te bekijken wat er gerealiseerd moeten worden. We bekijken onder andere wat voor dieren u graag wilt aantrekken en wat voor soort planten u graag terug zou willen zien in de tuin. Vervolgens gaan we aan de slag om een selectie van beplanting te maken die het meest geschikt is voor bij u in de tuin.

Verschillende soorten planten mogelijk

Zoals u wel kunt verwachten zijn er heel wat opties om uit te kiezen voor het opstellen van een beplantingsplan. Vandaar dat u er bijvoorbeeld voor kunt kiezen om een eik, meidoorn of els te laten plaatsen als u de natuur een handje wilt hebben. Deze boomsoorten staan er om bekend dat er nuttige dieren op af zullen komen. Het is dan ook echt een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in de Nederlandse tuin.

Een palmboom daarentegen draagt nagenoeg niet bij aan onze natuur, al is deze wel bijzonder om in de tuin te hebben. Het zorgt voor een tropische uitstraling, maar de huismus, koolmees of roodborstje kiezen liever voor een andere inheemse boom voor hun voedsel of beschutting. Mocht u met de planten in de tuin tuindieren willen aantrekken kunnen wij u daar alles over vertellen. Wat werkt en welke planten niet. Ongeacht wat u graag wilt realiseren in de tuin, bij ons bent u aan het juiste adres voor de meest persoonlijke insteek die u maar kunt vinden. Wij houden altijd rekening met de weersinvloeden, bodemgesteldheid, kleur palet, en andere wensen die u als klant maar kunt hebben.

beplantingsplan
Kleurrijk planten palet
Inspiratie tips op Pinterest

Waarom een beplantingsplan laten maken?

Een vraag die wij met regelmaat krijgen is waarom het verstandig is om een beplantingsplan te laten maken. Hier zijn meerdere reden voor te geven, deze hebben we hieronder even voor u op een rijtje gezet.

  • U bent voorzien van professioneel advies

Een groot voordeel van het inschakelen van een specialist voor een beplantingsplan is dat u voorzien bent van gedegen advies. Zo kijken wij naar de bodemgesteldheid, locatie en de weersinvloeden voordat wij het plan opstellen. Hierdoor weet u zeker dat de beplanting die wordt gekozen goed zal kunnen groeien in de tuin.

  • U zorgt voor een persoonlijke tuin

Een andere reden om te kiezen voor een beplantingsplan is dat u zeker weet dat de tuin gepersonaliseerd zal worden. Doordat wij rekening houden met wat u wilt uitstralen, zal u echt een droomtuin kunnen realiseren. Uiteraard zal er wel rekening moeten worden gehouden met de factoren die van invloed zijn op de beplantingsmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld de zon, schaduw of natte grond. Maar los hiervan heeft u een hoge mate van vrijheid.

  • U kunt veel tijd en moeite besparen

Een inkoppertje, maar wel een belangrijke reden. Door het laten opstellen van een beplantingsplan hoeft u niet meer alles zelf te doen. Voor de mensen die wel een mooie tuin willen, maar die niet heel veel tijd hebben, is dit een groot voordeel. Voor u het weet bent u voorzien van een beplantingsplan waar u direct mee aan de slag kunt gaan.

Meer informatie

Beplantingsplan afgestemd op kleur en vlinder vriendelijk
Vlinder vriendelijke border ingericht

Voor informatie over het laten opstellen van een beplantingsplan kunt u hier op de site nog veel meer handige informatie vinden. Als u nu graag een afspraak wilt maken dan kan dit natuurlijk.

Wij luisteren naar uw wensen voor uw beplantingsplan

Door een beplantingsplan op te laten stellen zal u in staat zijn om uw dromen voor de tuin werkelijkheid te laten worden. Dit zorgt ervoor dat u voorzien zult zijn van een tuin die echt aan uw verwachtingen zal voldoen. U haalt het beste uit de buitenruimte waar u kunt genieten met familie en vrienden van alles wat groeit en bloeit.